Jól bevált síterepek Ausztriában

Vágólapra másolva!
Ha biztosra akarunk menni a síszezonban, érdemes nyugat felé tekinteni, és megcélozni Ausztriát. Bár egy picit mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlnunk, de biztosak lehetünk benne, hogy a szolgáltatás megéri a pénzt, és azt kapjuk, amiért fizetünk. Ausztriában nemcsak a hagyományos sítúra-kedvelők, de a grandiózus hotelekre és ellátásra vágyók is megtalálják a számításukat. Néhol problémát jelent, hogy az erdőhatár fölöttiektől eltekintve a pályák kapacitása a liftekéhez képest szűkös. Jó hír a fiataloknak, hogy a fejlesztők egymás után építenek ki hóparkokat. Fontos tudni, hogy Ausztriában a legtöbb helyen tilos a pályán kívül síelni!
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Magasság: 800 - 1400 m
Szintkülönbség: 600 m
Sípályák hossza: 20 km
fekete:4 km
piros:7 km
kék:9 km
Liftek száma: 9
Budapest: 363 km
Síbérletárak:
1 nap 24.50 euró
6 nap 113.50 euró

Annaberg az Ötscherland közepén 800-1400 méter magasságban fekszik. Embertömeg, tülekedés és közlekedési dugók kivételével minden megtalálható Annabergben, ami egy jó síterepre jellemző: szívderítően szép táj, kiszámítható időjárás és változatos, nagy kiterjedésű lesiklópályák. Annaberget elsősorban családoknak ajánljuk. A központi épületben egy helyen megtalálható a síkölcsönző, síiskola, síóvoda és a síbérlet pénztárak ügyfélszolgálati irodái.

Síelők és snowboardosok, fiatalok és tapasztaltabbak kedvükre válogathatnak könnyebb és kényelmes lankák, igényes és meredek lejtők, valamint buckás pályák között. Ha kevés hó esik, a hóágyúk éjjel-nappal bevethetők. A jól kiépített pálya- és liftrendszernek köszönhetően alig fordul elő várakozás.

A sífutók a völgyben 9 km könnyű, 5 km közepes és 6 km nehéz sífutópálya között választhatnak. A gyönyörű környezetben tett lovasszán kirándulás is igazi élmény lehet. A faluban lévő szállodákban van uszoda, szauna, szolárium, tekepálya, fitneszterem, biliárd és jéghoki. Az Annabergben megszálló vendégek kedvezményt kapnak a többnapos síbérlet árából. A gyerekek 6 éves korig - érvényes bérlettel rendelkező szülők kíséretében - ingyen síelhetnek.