Gyomorforgatóan finom bogárfalatok

Vágólapra másolva!
Bogarat enni gusztustalan, de ki az, aki ne játszott volna el a gondolattal, hogy egyszer kipróbálja? Van, ahol kiszippantani egy húsos hernyó belsejét, és elropogtatni a fogak közt egy jól átsült ízeltlábút mindennapos dolog. Körbenéztünk, hol mit esznek szívesen az emberek.
Vágólapra másolva!

Witchetty hernyó -Ausztrália

Forrás: pbs.org

A húsos lárva gazdag fehérjékben és egyszeresen telítetlen zsírsavakban. Közép-Ausztráliában, a witchetty-cserje (Acacia kempeana) gyökerén élő, többfajta éjjeli pillangó, különösen a cossid moth (Endoxyla leucomochla) körülbelül 7 centiméteres lárvája. Nyersen is fogyasztható, de grillezve sokkal ízletesebb. A megsütött hernyó bőre könnyű, a húsa krémes és finom. Lisztes állagú, enyhe mandulaízű. A Witchetty hernyónak olyan az íze, mint a diós tojásrántottának és a könnyű mozarellának tésztába burkolva. Az őslakók alaptápláléka volt, az anyatej után a csecsemők első tápja - derül ki a pbs.org összeállításából.

Selyemhernyó-báb - Guangzhou, Kína

Forrás: pbs.org

Állaga radírra emlékeztető, de az íze jó. Alaposan átsütve és csípősen különösen finom. Miután szétpukkan a szájban, szétárad az íze, mintha sült mogyoró bőr lenne könnyű libamájjal. A gubó legombolyítása után felszabaduló bábját a Távol-Keleten eszik, édeskés és krémes íze van.

Skorpió - Luoyang, Kína

Forrás: pbs.org

A skorpiókat először rizsborban áztatják néhány percig, amíg el nem veszítik az eszméletüket. Aztán egy ollóval levágják az utópotrohát és a méregtövisét, majd tálalják. Íze kissé a halra emlékeztet.

Bűzbogár - Irian Jaya, Indonézia

Forrás: pbs.org

Ha már bogarat kell enned, érdemes olyannal kezdened, amelyik ropogósra van sütve. Íze a keserű napraforgómagéra emlékeztet, só nélkül.

Szitakötő - Bali, Indonézia

Forrás: pbs.org

A szitakötőt a pálmafa vékony csíkjával vadásszák, amelyet előtte a jackfruit fa ragacsos nedvébe mártanak. A rovart később kókuszolajban megsütik, és úgy eszik,mint a cukorkát.

Lisztkukac - Mexikóváros, Mexikó

Forrás: pbs.org

Lisztkukac Spagetti

Egy kis tál sárgára sült lisztkukac
4 és 1 pohár víz
1 evőkanál napraforgómag olaj
1 szál majoránna
1 szál kakukkfű
2 babérlevél
1 apróra vágott hagyma
20 dkg száraz spagetti
6-8 evőkanál vaj
1 teáskanál só
Olíva olaj
3-4 evőkanál fenyőmag, apróra vágva
10 szál petrezselyem, apróra vágva
1 lila bazsalikom, apróra vágvaŰ
1 ricotta sajt
1 pohár egész feny
őmag

Forrald fel a vizet, add hozzá a napraforgómag olajat, a sót, a majorannát, a kakukkfüvet, a babérleveleket, és a hagymát. Olvaszd meg a vajat egy lábasban, add hozzá a spagettit. Sózd és borsozd. Keverd össze a bazsalikomot, a ricottát, az olajat, és az apróra vágott fenyőmagot. Melegítsd, de ne forrald. Majd tedd a tetejére a lisztkukacokat, és az egész fenyőmagokat.