Egyen, igyon, síeljen Szlovéniában

2007.12.17. 17:36

Magasság: 1050 - 1517 m
Szintkülönbség: 467 m
Sípályák hossza: 21 km
Fekete: 2 km
Piros: 9 km
Kék: 10 km
Liftek száma: 12

Síbérletárak:
1 nap 26 EUR
6 nap 109 EUR

Forrás: [origo]

Igazi kalandra csalogat a Rogla, az Alpok Magyarországhoz legközelebb eső előhegységének lankáin télen-nyáron működő sport- és szabadidőközpont. Rogla pályarendszere 1517 és 1050 méter között fekszik és érdekessége, hogy a hegy tetején elhelyezkedő szállodáktól indulhatunk a lejtőkön lefelé.

A Rogla síközpont egyike Szlovénia legjobban kiépített síterületeinek. Viszonylag alacsony fekvése ellenére is hóbiztos, mivel a sípályák északi fekvésűek és a 90 hektárt lefedő hóágyúrendszer minden lejtőre kiterjed. A hóágyúzott pályák biztos hava zavartalan sízést biztosít egészen március végéig. Akinek nem elég a nappali lejtők nyújtotta élvezet, az csütörtöktől vasárnapig esténként kivilágított, a szállodákhoz legközelebb fekvő két piros jelzésű pályán folytathatja a sízést.

Snowbordosok számára egy félcső áll rendelkezésre. Az egész évben, minden időben működő bobpálya felejthetetlen élmény nyújt: egyedül vagy kettesben lehet siklani, az 1370 méteren keresztül kanyargó pályán, ahol mindenki kedve szerint gyorsíthat, vagy fékezhet.

A roglai síiskola kiscsoportos és egyéni tanfolyamokat szervez gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, kezdő, közép és haladó szinten - telemarkban, sífutásban, snowbordban és alpesi lesiklásban. Csoportos, családos, gyermek- és diákkedvezmények igényelhetők. A kölcsönzőben alpesi, sífutó- és snowboard-felszerelést lehet bérelni.

A környéken számtalan egyéb sportolási és szórakozási lehetőség várja az ide utazókat: összesen 18 kilométer sífutópálya, 8 kijelölt, összesen 100 kilométer hosszú hegyi túraút, 9 kijelölt kerékpárút, lesikló-pálya, uszoda, török, finn és infraszauna, gőz-, gyöngy-, és kneipp fürdő, masszázsmedencék, szoláriumok, kosárlabda-, kézilabda-, teremfoci- és röplabdapálya, golf-, tenisz- és tollaslabdapályák, squashpálya és fitnesztermek, bárok, éttermek, falusi vendéglők, borkóstolók, szórakozóhelyek és még számos egyéb lehetőség várja a vendégeket - derül ki a sielok.hu összeállításából. A sportokhoz szükséges kellékek is bérelhetők.

A Rogla síközpont gyerekes családoknak ideális hely. Kihasználva a síközpont és a környékbeli termál- és élményfürdő, és wellness adottságokat, kellemes hetet tölthetünk itt. A szállásajánlatok széles palettáján a sportközpont vonzásterében a magán-apartmanoktól a falusi turizmusig, fogadókig és három- és négycsillagos szállodákig minden megtalálható. A Rogla alatti völgyben fekvő Zrecei Wellness központtól síbusszal is el lehet jutni a pályákig. A síelők számára ingyenes sí- és fürdőbusz kényelmesen köti össze a fürdőt a síközponttal. A busz a síbérlet felmutatásával vehető igénybe.