Egyen, igyon, síeljen Szlovéniában

2007.12.17. 17:36

Magasság: 1600 - 2289 m
Szintkülönbség: 689 m
Sípályák hossza: 15 km
Fekete: 4 km
Piros: 5 km
Kék: 6 km
Liftek száma: 7

Síbérletárak:
1 nap 22 EUR
6 nap 97,50 EUR

Forrás: [origo]

Bovec az ország észak-nyugati csücskében bújik meg, valódi magashegyi üdülőhely, garantáltan hóbiztos terep, néha még május végén is. A legmagasabb sípályák 2300 méterről indulnak. Bovec az egyetlen olyan síparadicsom Szlovéniában, ahol a felvonók 2000 méter fölé visznek. Bovec a Trenta völgyben fekszik, innen ered az Isonzó folyó és itt található a több mint 100 méter magas Boka vízesés. Magasságának és kiváló mikroklímájának köszönhetően decembertől egészen májusig, néha május végéig is lehet itt sízni, snowboardozni.

Kanin faluból egy 4 személyes kabinos visz fel 1600 méter magasra, ahol a felvonó középállomása van, innen szintén a kabinossal tovább mehetünk egészen a csúcsig (2300 m). A felvonóból és a pályákról is csodálatos a kilátás a környező hegyekre és sziklákra, felejthetetlen élmény! Itt fenn három üléses és egy csákányos felvonó van, melyekhez szépen karbantartott 15 kilométer pálya tartozik. Gyönyörű lejtőkön sízhetünk le a szűz havon, megfelelő hóviszonyok eseten egészen Kanin faluig, a kabinos völgyállomásáig lemehetünk. A völgy másik oldalán még további két húzólift van könnyű pályákkal. A lejtők egy része hóágyúzott.

Amennyiben hat vagy hétnapos síbérletet váltunk, akkor az két napra a környékbeli síterepekre is érvényes (Sella Nevea, Tarvisio, Arnoldstein). Bovec közel fekszik az olasz-osztrák-szlovén hármas határhoz. 2006-ra megépült a Prevala felvonó, ami a Sella Neveára való átsízést teszi majd lehetővé a jövőben.