Rómában rekedtek a Wizz Air utasai

Vágólapra másolva!
A római Ciampino repülőtéren rekedt a Wizz Air 174 utasa, miután a magyar "fapados" légitársaság pénteken délelőtt váratlanul törölte katowicei járatát.
Vágólapra másolva!

Az utasok, akik között kisgyermekek és idős emberek is vannak, minden ellátás nélkül a repülőtéren töltötték a szombatra virradóra éjszakát, és az olasz lapok szerkesztőségeihez fordultak kétségbeesésükben a körülmények miatt.

Tiltakozásukra a repülőtér igazgatója előbb felajánlotta nekik a szállodai éjszakázás lehetőségét, az utasok azonban ezt elutasították, mert abban reménykedhettek, hogy elutazhatnak. Erre viszont azt a választ kapták, hogy ugyan a rendelkezésükre bocsáthatnának egy repülőgépet, de az nem tudna leszállni Katowicében a rossz időjárási viszonyok miatt. Ezt követően többen hazatelefonáltak, mire kiderült, hogy otthon verőfényes napsütés van.

Ez utóbbi állítást cáfolta Kázmér Natasa, a légitársaság kommunikációs igazgatója, aki az [origo]-nak elmondta, hogy a rossz lengyelországi időjárás miatt a Wizz Air flottájának jelentős része a földön ragadt.

Az említett járat utasainak - azok, akik nem római lakosok - a repülőtérrel közösen szállodai elhelyezést ajánlott fel a Wizz Air. Kázmér Natasa elmondta, hogy a társaság mindent megtesz annak érdekében, hogy az utasoknak ne kelljen kényelmetlenséget elszenvedniük.