Kenya helyett Tanzánia lett az úticél

Vágólapra másolva!
A kenyai nyaralásra induló utasok többsége az utazási irodák által felajánlott más afrikai úti célt választ - mondta Simon András, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője.
Vágólapra másolva!

A szóvivő szavai szerint az utasok elsősorban Tanzániát választják, de sokan utaznak Zanzibárba is.

A december végi választások miatt Kenyában kitört fegyveres zavargások miatt a biztonsági helyzet az országban kiszámíthatatlan, így az odautazás jelenleg olyan mértékű kockázatot rejt, ami miatt a Külügyminisztérium az utazást nem javasolja, és az országot az "I. Nem javasolt utazási célországok és térségek" kategóriába sorolja.

Az egyik charterjáratot üzemeltető Malév tájékoztatása szerint a legutóbbi gépről senki sem szállt le Kenyában. A legfrissebb információk szerint a 8-án induló gépen sem lesz olyan utas, aki Kenyában szállna ki.

A Malév kedden 40 utast hoz haza Kenyából. A charterjárat megbízója a jövőben a kenyai Mombassa helyett Zanzibárba utaztatja utasait. Négy utazási iroda szervez kenyai utakat a magyar turistáknak.

Molnár Gabriella, az utazási irodákat tömörítő szövetség elnöke elmondta: a szombati hírek alapján megnyugodni látszik a helyzet Kenyában, ezért arra számít, hogy a közeljövőben újra a megszokott módon indulnak járatok a kelet-afrikai országba.

Szombaton a kenyai rendőrség azt közölte, hogy normalizálódik a biztonsági helyzet Kenyában az elnökválasztás nyomán kitört, egy hétig tartó zavargások után.

Molnár Gabriella elmondta: általában 300-400 magyar turista tartózkodik Kenyában szervezett üdülés formájában. Jelenleg ennél valószínűleg kevesebben vannak kint.