Turistaként a Bamako rali útvonalán

Vágólapra másolva!
Szombaton indul útjára az idei Budapest - Bamako rali őrült mezőnye, akik nyolc országon keresztül vágtatnak Afrika szívébe, Mali fővárosába, Bamakóba. A veszélytelennek egyáltalán nem mondható utazás egyes állomásait mutatjuk be azoknak a vállalkozó kedvű utazóknak, akik egyedül is nekivágnának az útvonalban szereplő helyek felfedezésének.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A 2008-as Budapest - Bamako rali első megállója Olaszországban, Velencében lesz. A magyar utazók körében már jól ismert észak-olasz várost bejáratott útvonalon, a négy kilométer hosszú, 2x2 sávos Szabadsághídon (Ponte della Libertá) lehet megközelíteni.

Ha repülővel érkeznénk, a San Marco reptérről az egyik legpraktikusabb módja, hogy megközelítsük a várost, az Alilaguna cég fedett motorcsónakjai, amelyek 15 perc alatt repítenek be legalább 20 velencei csomóponthoz. Az árak 6 és 25 euró között mozognak. A várost természetesen vízibusszal, busszal, vonattal és személygépkocsival is meg lehet közelíteni, de turisták figyelmét minden esetben felhívják arra, kerüljék a cégjelzés nélküli vízibuszosokat.

Parkolókat a Piazzale Roma és a Tronchetto környékén találunk, ám ha a turistaszezon közepén érkeznénk, jobban járunk, ha a város szárazföldi részén keresünk parkolót. Újabban már az interneten keresztül is foglalhatunk parkolóhelyet, így az érkezés után nem kell órákat tölteni a keresgéléssel.

Velencében a hotelárak messze felülmúlják a szokásos olasz szállásárakat, hiszen ebben a városban körülményesebb a szennyvízelvezetés és a fogyóeszközök szállítása. Ezért egy egycsillagos, amúgy kifogástalan állapotú, fekvésű, felszereltségű szobáért vagy apartmanért 60-120 eurót, egy ötcsillagos szállodai szobáért pedig 200-800 euró közötti összeget kell leszurkolnunk. .

Egycsillagos szállások: Hotel Ai Tolentini, Hotel Alex, Hotel Al Gazzettino, Hotel Al Vagon, Hotel Al Vagon, Hotel Villa Rossa.

Látnivalók: Szent Márk tér, Szent Márk-székesegyház, Óra-torony, Prokurátor-palota, Canal Grande, Campanile, Doge-palota, Sóhajok hídja, Rialto-híd.