Istennel akart beszélni a pilóta

Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást hajtott végre Írországban az Air Canada légitársaság Torontóból Londonba tartó repülőgépe, miután az első tisztnek - az utasok beszámolói szerint - "mentális problémái" támadtak; egyebek mellett azt ordibálta, hogy Istennel van beszélnivalója.
Vágólapra másolva!

A The Irish Independent című ír napilap szerdai beszámolója szerint a londoni Heathrow repülőtérre tartó Boeing 767-es, 180 utassal a fedélzetén, Shannon repülőterén szakította meg útját, miután a másodpilóta "megbetegedett".

A lap által idézett utasok szerint ennek ijesztő tünetei voltak: az első tiszt üvöltözött, miközben a személyzet többi tagja kirángatta a pilótafülkéből, és végül olyan állapotba került, hogy kezét-lábát összekötözve, fizikai erőszakkal a gép padlójára kellett fektetni.

Az egyik utas elmondta: a pilóta nem tűnt részegnek, viszont rendkívül agresszív volt, hangosan szitkozódott, és mindenáron Istennel akart beszélni.

Az Air Canada és a shannoni repülőtér a sztoriból szerdán egyaránt csak annyit erősített meg, hogy a gép személyzetének egyik tagja rosszul lett, és leszállás után a közeli Ennis város kórházának pszichiátriai osztályára szállították kivizsgálásra.

A gépért Londonból utazott át Shannonba az Air Canada egy másik személyzete, és az utasok nyolc órás késéssel érkeztek meg Heathrow-ra.