Vicces hirdetés miatt perli Sarkozy a Ryanairt

Vágólapra másolva!
Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök egy eurónyi, kedvese, Carla Bruni viszont 500 ezer eurónyi kártérítést követel a Ryanair ír légitársaságtól egy párizsi napilapban megjelent hirdetés miatt.
Vágólapra másolva!

Sarkozyék szerdán nyújtották be keresetüket a fapados légitársaság ellen imázshoz való jogaik megsértése címén - jelentette be a pár ügyvédje.

A Le Parisien című napilapban megjelent reklámban, amellyel a Ryanair olcsó jegyárakat hirdet, a francia államfő látható kedvesével, utóbbinak a reklámszakember a következő mondatot adja a szájába: "A Ryanairrel az egész családom eljöhet az esküvőmre".

Nicolas Sarkozy és Carla Bruni esküvője állandó találgatások tárgya, amióta az államfő január 8-i sajtótájékoztatóján sejteni engedte, hogy rövidesen oltár elé vezeti az egykori topmodellt.

Ez már nem az első alkalom, hogy az ír fapados légitársaság politikusokat használ fel hirdetéseihez, amit rendszerint bírósági feljelentések követnek. Legutóbb, múlt év decemberében Göran Personn volt svéd kormányfőnek és Laila Freivalds volt svéd külügyminiszternek volt kénytelen fejenként 4000 euró kártérítést fizetni, amiért engedélyük nélkül egy reklámhoz felhasználta arcképüket.