Fedezzük fel Lengyelországot!

Vágólapra másolva!
Negyvenöt magyar utazási iroda vette fel kínálatába tavaly Lengyelországot és ezzel 165-re emelkedett azoknak a cégeknek a száma, amelyek utakat, programokat szerveznek a magyar turisták által egyre nagyobb számban látogatott országba - hangzott el a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet szerdai tájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Minden évben meghívják azoknak az irodáknak a képviselőit, amelyek lengyelországi szolgáltatásokat adnak el Magyarországon. Számukra február 12-én és 13-án Nyílt Napokat szervez a képviselet.

Egyre gyakoribb, hogy a magyar turisták hét éjszakát töltenek Lengyelországban és a hétvégi kiruccanások ideje is növekszik - mondta a távirati irodának Bakonyi Erika, a képviselet igazgatója.

A másik új tendencia, hogy nemcsak a jól ismert, közeli területekre - Krakkóba, Zakopanéba - utaznak, hanem egész Lengyelországot igyekeznek megismerni.

Február 1-től kampányt indít a magyarországi idegenforgalmi képviselet: a közlekedési eszközökön, valamint a metró állomásokon plakátok hívják fel a figyelmet a lengyel úti célokra. Az Utazás kiállítás is hozzájárul majd az ország népszerűsítéséhez, amelyhez oly régi barátság fűzi a magyarokat.

A március végi Lengyel-Magyar Barátság Hetének keretében különböző rendezvényeket tartanak szinte az ország egész területén és ismét megtartják a Fővám téri Nagycsarnokban a Lengyel Turisztikai Napokat - tudatta az újságírókkal Bakonyi Erika.