Szállodák allergiásoknak

Vágólapra másolva!
Allergiások és asztmások számára jó hír, hogy vannak már a világon olyan szállodák, amelyek igyekeznek megkímélni őket a tüsszögéstől, köhögéstől, fulladástól.
Vágólapra másolva!

A kezdeményezés az Egyesült Államokból indult el, ahol több nagy szállodalánc alakított ki úgynevezett "tiszta szobákat", amelyeket különleges fertőtlenítőkkel kezelnek, ahol kerülnek minden porfogó berendezést, mokettet, kárpitot. A függönyök antibakteriális anyagból készülnek és gyakran mossák azokat, továbbá az ágynemű is atkataszító.

A jó szokás átterjedőben van Európára is. Olaszországban, ahol 3 millió allergiás él, szintén több szálloda rendezett be ilyen tisztaszobát. Az asztmások és allergiások szövetsége, a Federasma utazó tagjainak most már nem kell magukkal cipelniük személyes antiallergén párnájukat, lepedőjüket, hotelszobákban is megkaphatják azokat.

Svájc és Ausztria is csatlakozott a kezdeményezéshez. Van, ahol speciális szerkezet méri a pollenkoncentrációt a szálloda tetején és pontos tájékoztatást ad a vendégeknek a levegő szennyezettségéről. Sok helyen pedig a konyhát készítik fel az ételallergiások megfelelő ellátására - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.