Sietnünk kell, ha élőben néznénk Ronaldót

Vágólapra másolva!
Még senki sincs elkésve, de nem árt sietni, ha élőben szeretnénk megnézni a júniusi osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság meccseit. Jegyet viszonylag egyszerű szerezni az erre szakosodott utazási irodáktól, amelyek egyébként a szállásfoglalásban is tudnak segíteni. Aki egyedül szeretné megszervezni az utazást, kicsit nehezebb a dolga, de így sem lehetetlen, csak egy kis idő kell hozzá.
Vágólapra másolva!

Ahogyan az a két évvel ezelőtti focivébé előtt is történt, az idei Európa-bajnokságra is az UEFA-n, az Európai Labdarúgó-szövetségen keresztül lehetett megszerezni a jegyek nagy részét.

Az európai szövetség a jelentkezések összesítése után sorsolással döntött a jegyek gazdáiról, annyi kikötés volt, hogy egy-egy szurkoló legfeljebb négy belépőt igényelhetett meccsnaponként. Az UEFA honlapja szerint rajtuk keresztül már nem lehet jegyhez jutni, mivel már csak azokat a belépőket osztják szét, amelyek a résztvevő országok szövetségeinek járnak.

Akik ilyen módon nem jutottak jegyhez, azoknak sem kell szomorkodniuk, hiszen számos utazási iroda értékesít belépőket a kontinensviadalra, a Pegazusnál például 115 ezer forintért megtekinthető 3. kategóriás helyről az Ausztria-Lengyelország csoportmeccs, ha viszont valakit például az egyik legnagyobb rangadónak ígérkező francia-olasz összecsapás a legjobb helyről érdekel, annak 330 ezret kell leszurkolnia a belépőért.

A főleg futball- és sportprogramokra szakosodott Cooltura Utazási Iroda ajánlatai között is megtalálható az idei nyár egyik csúcseseménye, csapatonként lehet választani a meccsek közül. A goaltravel.hu sem akar lemaradni a vetélytársak mögött, a német-lengyel csoportmérkőzésre ugyan már nincs belépő, de az összes többire igen, a döntőre az oldalvonal mellé szóló jegyért 450, a kapu mögé szólóért 330 ezer forintot kell fizetni.

A www.fociutak.com oldalon ugyan korlátozott számban, de vannak még jegyek, a Bázelben esedékes Svájc-Csehország nyitómeccsre például 246 és 325 ezer forint között mozognak az árak. Az árak itt is csak a belépőt tartalmazzák, az utazást és a szállást nem.

A Quaestornál is vannak még tikettek mind a 31 meccsre, ugyanolyan árakkal mint a fociutak.com-nál, azaz a döntőt itt is 350 ezer forintért lehet megnézni a legkevésbé előnyös, és félmillióért a legjobb helyről.

Külföldi oldalakon is érdemes körülnézni, a www.euroteam2008.com-on is bőséges a kínálat, eddig csak a német-lengyel meccsre keltek el a jegyek, de a döntőre még 2900 (748 000 forint) és 4900 euró (1 264 000 forint) közötti árakon lehet rendelni. Ez utóbbi oladal esetében ugyanakkor nem árt az óvatosság, egy olvasónk ugyanis csúnyán megjárta, a kifizetett összegért cserébe nem kapta meg belépőjét.

A www.euro-2008tickets.com oldal büszkén hirdeti, hogy hivatalos jegyeket árul, és itt a szokásos három kategória mellett még egy VIP Gold néven futó negyedik is van, ami közvetlenül a pálya mellé szól, így például azért, hogy a portugál-török meccsen valaki egészen közelről láthassa, mennyi zselé csillog Cristiano Rolando gondosan belőtt frizuráján, 697 eurót (majdnem 180 ezer forintot) kell átutalni.