Olcsóbb a vasút, ha jól játszanak Ballackék

Vágólapra másolva!
Akár fél évig is kedvezményesen használhatják a Deutsche Bahn (DB) vonatait az utasok, ha a német válogatott sikeresen szerepel a június 7-én kezdődő osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.
Vágólapra másolva!

A vasúttársaság április 1-től 25 euró helyett 19 euróért kínálja jegyeit a másodosztályra. Az akció június 30-ig tart, viszont ahány meccset nyer a német válogatott az Eb-n, annyi hónappal tovább lehet majd kedvezményesen utazni a DB járatain. Ha a német nemzeti együttes bejut a fináléba és minden meccsét megnyeri, akkor december 30-ig lehet olcsóbban vonatozni.

A kezdeményezést 2006-ban a németországi világbajnokságon próbálták ki először, akkor minden előzetes várakozást felülmúlt a sikere, összesen 420 ezren utaztak a DB járatain ennek az akciónak a keretében.

A DB azt is közölte, hogy Genf kivételével minden helyszín elérhető lesz a járataival. A német válogatott meccseire a jeggyel rendelkezők részére különvonatokat biztosítanak és minden állomáson kialakítanak egy Eb-sarkot, ahol a kontinensbajnokság helyszíneire induló vonatokról adnak információkat.