Programok a húsvéti hétvégére

Vágólapra másolva!
Az idei évben nem vagyunk elkényeztetve hosszúhétvégékkel, az első csak most következik, de úgy tűnik, az időjárás nem kedvez majd a napsütésre vágyó kirándulóknak. Mindezek ellenére, vagy éppen ezért érdemes egy párnapos kényeztetést beiktatni valamelyik hazai fürdőhelyen. Megnéztük a last minute lehetőségeket.
Vágólapra másolva!

Az ismert magyarországi wellness-helyek közül Hajdúszoboszlón már 33 300 forintért eltölthetünk 4 éjszakát a háromcsillagos Barátság gyógyszállóban.

Hajdúszoboszló Debrecentől 20 km-re délnyugatra, a 4-es főút mentén található. A világhírű reumatikus gyógyfürdő hévize 73 fokos. A városban a fürdőzés mellett számos megtekintésre érdemes látnivaló is van, például a református templom, amely egy 15. századi templomfal maradványára épült 1711-17 között, majd 1820-ban klasszicista stílusban átalakították. Mögötte erődfal és sarokbástya maradványai láthatók. A városban sétálva érdemes ellátogatni a Bocskai István Múzeum, vagy a Nemzetközi Modern Múzeumba is.

Forrás: MTI

A hotel Hajdúszoboszló üdülőnegyedében fekszik, és 11 emeletével a város legmagasabb épülete. Felső emeleti szobáiból csodálatos panoráma nyílik a városra és a környékre. A háromcsillagos szállodában 156 kétágyas pótágyazható szoba található. A szállodában a különböző gyógyterápiás kezelések mellett fodrászat, kozmetika, pedikűr, kézápolás, kerékpárkölcsönzés, animátorok, tekepálya és asztalitenisz szolgálja a vendégek kikapcsolódását.

Bükfürdő

Az ország másik végében, a Vas megyei Bükfürdőn is vannak még szabad helyek a húsvéti hétvégére. A négycsillagos Hotel Caramellben például két éjszakai szállásért 27 800 forintot kell fizetni. Ezért az összegért reggelis ellátás jár, valamint a szálloda wellness-részlegének és fitnesztermének korlátlan és ingyenes használata. A pihenést beltéri medence, élményfürdő, finn szauna, infraszauna, török gőzfürdő aromaterápiával, tepidárium színterápiával és sóbarlang szolgálja, de a hotel vendégei részt vehetnek a különböző animációs- és meditációs programokon, meditációkon, a reggeli tornán és nordic walking-túrát is tehetnek. A szálloda ingyenes transzfert biztosít a büki gyógyfürdőbe. A hotelben összesen 80 szoba, 170 férőhellyel várja a vendégeit, ezek között vannak dohányzó és nemdohányzó, antialergén, és mozgássérültek számára kialakított szobák is. Minden szobában van tévé, telefon, minibár és internet-csatlakozási lehetőség.

Forrás: [origo]

Bükfürdő környékén nemcsak a wellness hívei találhatják meg a kedvükre való elfoglaltságot, az ennél aktív időtöltések kedvelői számára is bőséges a programkínálat. A közeli Alpokalja három különálló része, a Soproni- és Kőszegi-hegység, valamint a Zala felső folyása és a Rába között az országhatárig terjedő Vasi-Hegyhát mindegyike kitűnő túralehetőségeket kínál. A Soproni- és Kőszegi-hegység erdővel borított tájain felejthetetlen túrákat tehetünk, festői fekvésű kilátóiból kitekintve mesés panoráma tárul szemünk elé. A hegységek legmagasabb pontjai a Magasbérc (558 m) illetve az Irottkő (882 m) az országhatáron emelkednek. További kirándulási lehetőségek a környéken: Kőszegszerdahely (Natúrpark) Bozsok (Sibrik-Kastély, Batthyány várkastély romjai), Velem (Szent Vid kápolna) Cák (védett pincesor, harangláb) Szombathely (Iseum romkert, Vasi Múzeumfalu, ferences templom, Obszervatórium, Derkovics Emlékmúzeum, tófürdő, termálstrand).

Észak-Alföld, Kiskunhalas

Bár egyáltalán nem tipikus wellnes-úti cél, a húsvéti hétvégén a Dél-Alföldre is ellátogathatunk. A halasi csipke hazájában, Kiskunhalason 23 990 forintért kapható 3 éjszakai szállás félpanzióval a Csipke Hotelben, március 22-i indulással.

Forrás: Wikipedia

Kiskunhalas a Duna-Tisza közén, Budapesttől 130 km-re fekszik Kecskemét, Szeged, Kalocsa közelében. Világhírűvé népi iparművészete, a halasi csipke tette. A műhelyként és múzeumként is működő Csipkeházban a csipke történetét és remekeit is megtekintheti a látogató. A város legújabb vonzereje az igazolt gyógyhatásokkal rendelkező termálfürdő és strand. A gyógyvíz alkáli-hidrogén, flouridon és jodid tartalmú, mely eredményesen alkalmazható mozgásszervi elváltozások, idült gyulladásos megbetegedések, egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére, valamint törések utókezelésénél. A pihenni, felüdülni vágyók rendelkezésé~ áll a fürdő úszó- ill. gyermekmedencéje is. A gyógyfürdőben masszázs, szauna, szolárium, gyógytorna és úszásoktatás is van.

A csipke és a gyógyvíz mellett egyéb látnivalót is kínál a környék: lehetőség van horgászára, lovaglásra, kocsikázásra, érdemes kipróbálni a tájjellegű vendéglátóhelyek egyikét, ellátogatni a Végh-kúriába, a Sáfrik-téle szélmalomhoz, vagy a Csillagvizsgáló obszervatóriumba. A közeli városok is számtalan kirándulási lehetőséget kínálnak, így Szegedre, Bajára, Kalocsára, vagy akár Bugacra is tervezhetünk rövidebb-hosszabb kirándulásokat Kiskunhalasról.