Arany szekér: elindult az új indiai luxusvonat

Vágólapra másolva!
Példátlan felszereltségű luxusvagonokat helyeztek forgalomba az India középső részén fekvő Karnataka tartományban. Az elsősorban üzleti utazóknak szánt szerelvényeken úgy tűnik, megjelennek az egyszerű turisták is, akik a társaság által kínált három nagyszerű körút közül választhatnak, a luxuskategóriához képest nem is olyan drágán.
Vágólapra másolva!

A Golden Chariot (arany szekér) első hivatalos "Indiai Örökség" útját a napokban tette meg. A hétnapos út során olyan városokat érintenek az utazók, mint Mysore, Srirangapatna, a Nagarhole Nemzeti Park, Shravanabelagola, Belur, Halebidu, Hampi, Badami, Pattadakal, Aihole, és végül Goa érintésével újra Bangalore.

Karnataka, India legnagyobb tartománya főleg történelmi és kulturális kincseiről híres. Az örökség túrán érintett történelmi városok is igen régen, a XI-XIV században élték virágkorukat. Ezeken a helyeken a turisták megejtően szép templomokat, imahelyeket, palotákat, és építészeti remekműveket csodálhatnak meg. A legérdekesebb állomás talán a Tungabhadra folyó mentén fekvő Hampi, illetve annak Vhittal temploma, ahol a luxusvagon névadóját, az Arany Szekeret is megtekinthetik a turisták.

A luxusvagonok

Az Arany Szekér pazar, kissé rusztikus eleganciája egyszerre 88 utas kényelmét szolgálja minden fülkében wifi hálózattal, hat csatornás LCD tévével, légkondicionálóval, saját fürdőszobával, luxus kiegészítőkkel és első osztályú kiszolgálással. A szerelvényhez tartozik továbbá két étterem, (két és négyfős asztalokkal) egy konferencia és egy edzőterem, valamint egy társalgó.

Forrás: [origo]

A faragott mennyezet, a súlyos drapériák, a gazdagon díszített bútorok, a kézi készítésű indai selyem ágynemű a prémium kategória iránt elkötelezett turisták álmainak netovábbja - vélik a szakemberek-, de igazi élményt jelent az egyszerű utazók számára is, hiszen a díjszabás igen kedvező.

Forrás: [origo]

Útvonalak és tarifák

A tervek szerint a továbbiakban hétfői indulásokkal három darab 7 napos körutat kínálnak, így a Bangalore-Bangalore, a Bagalore-Goa illetve a Goa-Goa útvonalakra lehet foglalni. Az utak mindegyikébe a programokért és a kiszolgálásért felelős Mapple Group munkatársai ügyesen belecsempésztek egy-egy bevásárlást, dzsip-túrát, hajókirándulást, barlanglátogatást és strandolást is.

Forrás: [origo]

A 7 napos "Indiai Örökség" luxusvonatozás ára 1600-4000 dollár között mozog, egy-két-vagy háromfős foglalástól illetve szezontól függően. Az ár egyedül az italok árát és a ruha mosás valamint tisztítás költségeit nem tartalmazza, minden más étkezést, szolgáltatást, és belépőt viszont igen.

A terv: luxusvonat kirándulások India szerte

Vittala Murthy a régió turisztikai hivatalán vezetője elmondta, hogy a legkevésbé sem aggódik a gyér érdeklődés vagy az alacsony foglalások miatt, hiszen ahogy mondta, csak az "Indiai Örökség" túra első állomásaként feltüntetett Mysore, évente két és félmillió turistát vonz, ami pedig alig húszezerrel kevesebb, mint a világhírű Taj Mahal éves látogatószáma.

Forrás: [origo]

A szakemberek szerint legalább nyolc ehhez hasonló luxusvonat kirándulást lehetne megvalósítani India szerte, a már ismert három másik luxus vonatút mellé, meglovagolva az ország igen kedvezően alakuló turisztikai mutatóit: csak az üzleti utazások piacán közel 35 százalékos növekedés tapasztalható az iparágban, ami hozzávetőlegesen 10 milliárd rúpiás forgalmat generál (160 millió euró) az egymilliárd lakosú dél-ázsiai ország számára.

Szabó Kata