Egy év alatt a Malévnek 3,5 milliárd forint többletbevétele származott a oneworld légiszövetségi tagságból - közölte a légitársaság. A szövetség légicégei 65 ezer utast hoztak a Malévnak.

A Malév egy évvel ezelőtt, április 1-jén csatlakozott a oneworld szövetséghez. A tagság első évében a kilenc partner légitársaság több mint 65 ezer utast hozott a Malév fedélzetére, ami mintegy 3,5 milliárd forint többletbevételt generált.

A szövetségi hatásnak köszönhetően jelentősen bővült a Malév Duna Club törzsutas-program kínálata, egy év alatt több mint 30 százalékkal nőtt a cég törzsutasainak száma.

A oneworld légitársasági szövetséghez a világ légiközlekedési iparágának meghatározó szereplői tartoznak: az American Airlines, a British Airways, a spanyol Iberia, a dél-amerikai LAN, a Hong-Kong-i Cathay Pacific, az ausztrál Qantas, a Japan Airlines, a Finnair és a Royal Jordanian.

A szövetség útvonaltérképén 150 ország mintegy 700 célállomása szerepel, ahová a oneworld légitársaságok 2.500 repülőgépből álló flottája biztosítja az eljutást.

A oneworld tagságnak köszönhetően április 1-jétől 12 amerikai belföldi ponttal bővült a Malév útvonalhálózata, amelyek a Malév New York-i járatához kapcsolódó American Airlines járatokkal érhetők el, egy átszállással Budapestről.

Az Iberia légitársasággal közösen a Malév napi két járatot üzemeltet Madridba, ahonnan az Ibéria belföldi járataival további négy spanyol úti célt (Barcelona, Sevilla, Bilbao, Malaga) érhetnek el az utasok MA kód alatt.

Japán felé az ugyancsak egy éve csatlakozott JAL légitársasággal együttműködve Frankfurton és Amszterdamon keresztül nyújt csatlakozási lehetőséget a Malév. A British Airways-szel kötött megállapodásnak köszönhetően a magyar nemzeti légitársaság utasai ma két repülőtér közül is választhatnak londoni utazásaik során.

A Royal Jordaniannel, a Malév közös járatot üzemeltet Budapest- Amman között, az Ammanon túli utasoknak pedig csatlakozást kínál Dubai és Abu Dhabi felé.