Több utas, kevesebb járat a Malévnál

Vágólapra másolva!
A Malév éves szinten hat százalékkal növeli kapacitásait, és jelentős, 7 százalékos utasforgalom-növekedésre számít 2008-ban, miközben a nyári időszakban 5,4 százalékkal, heti 564-re csökken a járatok száma az előző év nyári menetrendjéhez képest - tájékoztatta Leonov Péter, a Malév vezérigazgatója hétfőn a távirati irodát. 
Vágólapra másolva!

A járatok számának csökkentése a kapacitások jobb kihasználását szolgálja, ami a gazdaságos üzemeltetés feltétele - magyarázta Leonov Péter.

A Malév az év egészében hét százalékos utasforgalom- növekedéssel számol, és abban bízik, hogy a nyári időszakban az utasforgalom ismét rekordokat dönt. A légitársaság 2007-ben több mint három millió utast szállított. A vezérigazgató megjegyezte, hogy az egész évre tervezett hét százalékos forgalomnövekedést a Malév a - légiiparban gyenge - január-februári - időszakban már teljesítette. Januárban 4,1 százalékkal, februárban 11,3 százalékkal több utas vette igénybe a Malév járatait az egy évvel korábbinál.

A vezérigazgató elmondta, hogy a repülőgépek gazdaságos üzemelésének egyik jelzőszáma a férőhely kihasználtság, ami a tervek szerint az idén átlagosan 3 százalékkal javul. A nagyobb férőhellyel rendelkező repülőgépek a nagyobb forgalmat jelentő útvonalakon közlekednek, a kisebbek pedig a kisebb forgalmú úti célokra, illetve a regionális hálózaton repülnek.