Luxusrepterek Európában kispénzűeknek is

Vágólapra másolva!
A tusoló, a kaszinó, a masszázs, a kisállat váró, a limuzin szolgálat csak néhány a világ legjobban felszerelt, minden igényt kielégítő repülőtereinek kínálatából. Sokan nem is tudják, milyen szolgáltatások várják az egyszerű turistákat is: itt az ideje tájékozódni.
Vágólapra másolva!

Legutóbb a finn nemzeti légitársaság közleménye hozta izgalomba a világutazókat, miután bejelentette, hogy 2009 őszére wellness-fürdőközpontot létesít a helsinki nemzetközi repülőtér kibővítése kapcsán.

A Helsinki Lounge névre keresztelt új terminálrész kialakítását a légikikötő vezetése egyértelműen a megnövekedett utasforgalommal, és a kényelmi szolgáltatások fejlesztésének időszerűségével magyarázta. A finn fővárosban közel 1,3 millió átutazó fordul meg évente, akik főleg valamelyik ázsiai úti cél felé igyekeznek.

Az 1580 négyzetméteres fürdő és wellness részleget az üzleti utasok mellett, bárki igénybe veheti csekély belépő ellenében, ezzel a helsinki airport a világ egyik legjobban felszerelt, legtöbb kényelmi szolgáltatást felvonultató repterei közé rangsorolta magát. A szolgáltatások között megtalálható lesz a jeges fürdő, a szauna, az ásványvizes fürdő, pihenő és csendszoba, valamint számos kozmetikai és relaxációs kezelés.

Forrás: Wikipedia
Helsinki

Az új terminálban helyet kap még egy exkluzív váró, egy étterem, irodai szolgáltatásokkal, wlan hálózattal felszerelt munkaállomások, továbbá egy kiállító terem és galéria is.

Állati kényelem: állatok, házi kedvencek, és a gazdik is fontosak

Szintén Európa büszkélkedhet a világ legmodernebb, állatoknak épült repülőtéri várójával. Frankfurtban nemcsak a Lufthansa első osztályán utazó vendégeknek jár a saját váró, hanem mostantól a légitársaság járatain utazó állatok is exkluzív körülmények között várakozhatnak az új, ,,Animal Lounge"-ban.

Európa harmadik legnagyobb repülőterén a megnövekedett utasforgalom mellett az egyre szigorúbb állatvédelmi szabályok miatt volt szükség az átalakítására.

Forrás: [origo]
Frankfurt

Az új váróban 3700 négyzetméternyi területen, egyedi klímával ellátott ketreceket, steril istállókat, sürgősségi ellátásra alkalmas részleget alakítottak ki, és 60 szakképzett dolgozó segédkezik az állatok körül.

Frankfurtban meglepően nagy az állatutas-forgalom: Tavaly a repülőtéren 1500 ló, 14 ezer macska és kutya, 3 ezer tonna díszhal fordult meg, emellett két orrszarvú érkezett Afrikából az augsburgi állatkertbe, de nem ritka vendég itt a pingvin, koala és elefánt sem.

A Frankfurti reptér vezetése külön büszke arra, hogy az állatvédő szervezetekkel kötött megegyezésük értelmében a légitársaság járatain nem szállítanak befogott, vadon élő állatokat, delfint, cápát és kísérleti állatokat sem. Az új létesítmény igazgatója, Axel Heitmann hangsúlyozta, az állatok mellett azok gazdáira, kísérőinek kényelmére is gondot fordítottak az átépítéskor: ők egy külön részlegben tisztálkodhatnak és pihenhetnek a további utazás előtt.

Ingyen kávé és biliárd

A németországi repülőterek mindegyikén a Lufthansa külön erre a célra kialakított kávépulttal kedveskedik a termináljaiban várakozó utasainak. Kivétel nélkül mindenki felfrissítheti magát tea és kávé különlegességekkel, és kedvére ízesítheti italait alacsony és magas zsírtartalmú tejjel, tejporral, barnacukorral, tejszínnel vagy mézzel. Ezen kívül a német és angol nyelvű napi sajtót is elolvashatjuk ingyen.

Forrás: [origo]
Párizs, Charles de Gaulle

A párizsi Charles De Gaulle repülőtéren tusoló és masszázs várja az utasokat, míg a londoni Heathrow-n biliárddal és retro videojátékokkal szórakozhatnak, továbbá a tetőkert és a szivarszoba is a megfáradt utazók kényelmét szolgálja.

Forrás: Getty Images
Heathrow

A müncheni reptéren is érdemes egy sétát tenni, hiszen a tavalyi évben az év repterének választott légi kikötő egyedi technológiája miatt még több természetes fény jut a terminálokba. A különleges szigetelési eljárásnak köszönhetően az utasok a reptér zajától és kerozinszagától is megkímélhetik magukat, ami világszerte rengeteg utast irritál. Ezen kívül a müncheni azon kevés repterek közé tartozik, ahol az üzletekben kínált termékek árfekvése megegyezik a városban találtakkal, a sör pedig olcsóbb, ráadásul helyben főzik.

SZ. K.