Hosszú hétvége fillérekért

Vágólapra másolva!
Az idei naptár nem kényeztet el minket hosszú hétvégékkel, de a május 1-ejével kezdődő négy nap tökéletesen alkalmas arra, hogy elszabaduljunk egy kicsit, akár az országhatárokon belül, akár külföldre. Összegyűjtöttünk néhány kifejezetten kedvező árú ajánlatot.
Vágólapra másolva!

Ha az ár alapján szeretnénk eldönteni, az ország mely részén töltenénk el néhány napot 11 500 forinttól 20 ezer forint körüli összegig számtalan választási lehetőségünk van, de ha egy kicsit magasabb kategóriájú ellátásra, netán ötcsillagos kastélyszállóra vágyunk 80-100 forint körüli összegért juthatunk hozzá.

A legolcsóbban Balatonvilágoson

Az általunk talált legolcsóbb lehetőség a balatonvilágosi Party Panzió, ahol május 1-ejétől fejenként 11 550 forintért tölthetünk el három éjszakát félpanziós ellátással kétágyas szobában.

A panzió a Club Aliga strandjától 800 m, a vasútállomástól 600 m távolságra, nyugodt környezetben fekszik, a település balatonaligai részén. A szálláshely kisgyermekes családoknak is ajánlott. A panzióban az elhelyezés kétágyas, részben pótágyazható, zuhanyzó/WC-s, színes televízióval felszerelt szobákban, illetve 2 + 3 ágyas, zuhanyzó/WC-s, színes televízióval felszerelt családi szobákban történik.

Hévíz fillérekért

Minden hosszú hétvége örök slágere a legnépszerűbb magyar fürdőhely, Hévíz, ahova általában már hónapokkal előre le kell foglalni a szállásokat. Kis szerencsével és némi kattintással azért még lehet találni kifizethető árú és színvonalas lehetőséget.

Ilyen például a tófürdőtől 800 méternyire található Vajda-ház, ahol április 30-i kezdettel négy éjszakát tölthetünk el 24 990 forintért személyenként. Az árba félpanziós ellátás - bőséges svédasztalos reggeli, valamint választható ebéd vagy vacsora - tartozik, valamint egy alkalommal személyenként fél óra frissítő masszázs vagy 3 órás belépőjegy a Tófürdőbe.

Forrás: [origo]

A szálláshelyen 9 db 2 ágyas szoba áll a vendégek rendelkezésére, melyek színes szatellit TV-vel, minikonyhával, illetve minibárral felszereltek. Hat szobához nagyméretű erkély is tartozik, öt szoba pedig igény szerint pótágyazható.

A panzió ajánlható kisebb baráti társaságok, illetve kisgyermekes családok számára is. A gyermekekkel érkezők részére kiságy, gyermekágynemű, etetőszék, valamint fürdető kád is rendelkezésre áll. A panzió udvarán hat személygépkocsinak tudnak parkolási lehetőséget biztosítani.

Pihenés Sopronban

Akár kikapcsolódásra, akár kisebb kirándulások szervezésére is ideális kiindulópont lehet Sopron, ahonnan Ausztria közeli látnivalói is könnyen elérhetők. Az utóbbi időben némi ráncfelvarráson átesett, háromcsillagos Hunguest hotel Sziesztában 25 890 forintért tölthetünk el három éjszakát kétágyas, classic kategóriájú szobában (a superior kategória feláras). A részvételi díjért itt is félpanziós ellátás jár és belépőt is kapunk a Lővér uszodába. A hotel wellness-részlege ennél a szobakategóriánál térítés ellenében, superior szobánál ingyenesen vehető igénybe.

Forrás: Wikipedia

A hotel a Soproni hegyek lábánál, a Lővérek egyik legszebb pontján fekszik, egy gyönyörű park közepén, a városközponttól 15 percre.

Egy hét az Adrián 20 ezer alatt

Forrás: Wikipedia

Május elején már az Adria vize is elviselhető hőmérsékletű, így egy horvátországi kiruccanás sem rossz ötlet, igaz a legtöbb ajánlat ebben az esetben nem négy napra, hanem egy hétre szól, tehát a szabadásokat még idejében el kell intézni. Az adriai nyaralóhelyek közül az egyik leggyorsabban megközelíthető hely Krk-szigete, a Kvarner-öbölben.

Itt az általunk fellelt legolcsóbb megoldás 18 500 forint önellátással egy hétre egy kétágyas apartmanban. A Villa Sonja a sziget Silo nevű településén, a központtól 150 méterre egy domboldalon a napozórészekkel kiépített betonos illetve kisebb homokos strandtól 200 m-re található. A házban grillezési lehetőség és parkoló található. A településen étterem 150 m-re, üzlet 250 m-re a háztól.