Először indít diszkont légitársaság hosszú távú járatot Ferihegyről, a cseh Smart Wings közvetlen járata Dubaiba május 14-étől közlekedik - tájékoztatta a Budapest Airport (BA) az távirati irodát kedden.

A légitársaság Boeing 737-800 típusú gépével hetente egyszer közlekedik a Dubai-Budapest útvonalon. Az új járat növeli a Ferihegyről közvetlenül elérhető közel-keleti városok számát, és légihidat biztosít a magyar főváros és a világ egyik legfontosabb légiközlekedési csomópontja között - fogalmaz a BA.

Jelenleg öt közel-keleti úti célra juthatnak el Ferihegyről az utasok: a bejrúti, a damaszkuszi, a kairói és a tel-avivi járatokat a Malév, az ammanit pedig a Royal Jordanian légitársaság üzemelteti.

A Dubai Nemzetközi Repülőtér (DXP) az Egyesült Arab Emirátusok legforgalmasabb légikikötője, tavaly a repülőtér naponta átlagosan 95 ezer utast szolgált ki, éves forgalma pedig meghaladta a 35 milliót. Az új Smart Wings járat lehetővé teszi, hogy a magyar utasok Dubai érintésével érjék el a Távol-Kelet, Afrika és Ausztrália legtávolabbi pontjait - áll a közleményben.

Az új járaton túl a Smart Wings az Air Europa-val közösen heti két járatot üzemeltet Budapestről Madridba.