Ocskay, Talmácsi, Lampard élőben

Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben számtalan olyan magyar sportteljesítmény született, amelyek nyomán a szurkolókban felmerülhet, hogy élőben, a helyszínen szurkoljon kedvenceinek, gondoljunk csak Talmácsi Gábor, Szávai Ági, vagy a jégkorong válogatott sikereire, ráadásul nyakunkon a foci-eb, az olimpia, a közelgő BL-döntőről már nem is beszélve. Megnéztünk, hogyan lehet eljutni ezekre az eseményekre és azt is, miként juthatnak jegyekhez az érdeklődők.
Vágólapra másolva!

Bajnokok Ligája döntő

Időrendben a legelső esemény a moszkvai BL-döntő a Chelsea és a Manchester United csapatai között. Bár nehéz, de nem lehetetlen jegyet szerezni a mérkőzésre, már annak aki hajlandó mélyebben is a pénztárcájába nyúlnia egy-egy tikettért. A jegyek hivatalos ára 80-200 dollár között lesz, de senki ne reménykedjen abban, hogy ennyiért hozzá is tud jutni. A ticketsolutions.com amerikai honlap például VIP-jegyeket reklámoz tízezer dollárért, s az ott kapható legolcsóbb jegy ára is 5020 dollár.

A 1st4FootballTicketsUK.com szájt 1750 dollártól 7500-ig kínál jegyeket, de még a Cheap-Tickets4u.com is - amely neve szerint olcsó jegyeket kínál - 2500-8800 dollár közötti árat kér. A jegyár csak az első fejfájás a szurkolóknak, ezen felül a repülőjegyről, a szállásról és a vízumról is kell gondoskodni. Az előbbi a döntő idejére (május 19-23 között) illetékkel együtt 130 400 forintba kerül Budapestről a Malév járatával, az Aeroflottal ugyanez az útvonal 804 euróba kerül.

Mindemellett a nagyon drága orosz főváros borsos szállodaárai eltörpülnek: már 200 dollárért is van szoba, bár a krónikus szállodahiány miatt elég soha nincs. Ehhez jön még az orosz vízum díja, ami 25 ezer forintba kerül és 10 nap alatt készül el. A magyar rajongóknak így meglehetősen borsos árat kell fizetniük az élményért, de akár csomagban is megvásárolhatják az utat repülőjeggyel, meccsbelépővel és szállással együtt. Egy hazai utazási irodánál ezért 415 ezer forintot kell leszurkolni fejenként.

Foci-eb

Szintén a focirajongókat hozza lázba a június elején rajtoló Európa-bajnokság a szomszédos Ausztriában és Svájcban. Ahogyan az a két évvel ezelőtti focivébé előtt is történt, az idei Európa-bajnokságra is az UEFA-n, az Európai Labdarúgó-szövetségen keresztül lehetett megszerezni a jegyek nagy részét.

Az európai szövetség a jelentkezések összesítése után sorsolással döntött a jegyek gazdáiról, annyi kikötés volt, hogy egy-egy szurkoló legfeljebb négy belépőt igényelhetett meccsnaponként. Az UEFA honlapja szerint rajtuk keresztül már nem lehet jegyhez jutni, mivel már csak azokat a belépőket osztják szét, amelyek a résztvevő országok szövetségeinek járnak.

Akik ilyen módon nem jutottak jegyhez, azoknak sem kell szomorkodniuk, hiszen számos hazai utazási iroda értékesít belépőket a kontinensviadal mérkőzéseire. Értelemszerűen a legolcsóbb a csoportmeccsek megtekintése: Az Ausztria-Lengyelország mérkőzésre 115 ezer forintba kerül egy 3. kategóriás jegy. Ha viszont valakit például az egyik legnagyobb rangadónak ígérkező francia-olasz összecsapás a legjobb helyről érdekel, annak 330 ezret kell leszurkolnia a belépőért. A döntőre az oldalvonal mellé szóló jegyért 450, a kapu mögé szólóért 330 ezer forintot kell fizetni. A Bázelben esedékes Svájc-Csehország nyitómeccsre például 246 és 325 ezer forint között mozognak az árak. Az árak itt is csak a belépőt tartalmazzák, az utazást és a szállást nem.

Forrás: [origo]
Az innsbrucki stadion

Kicsit nehezebb dolga van a szurkolónak, ha a stadionokhoz a lehető legközelebb eső szállodában szeretne szobát foglalni magának a meccsek idejére, ugyanis a legtöbb helyszínen a szállodai szobák nagy része műár foglalt. Ennek ellenére nem lehetetlen vállalkozás hotelt találni a kiszemelt városban, de nem árt, ha minél rugalmasabban kezeljük a problémát. Nem baj, ha nem ragaszkodunk a városközpontban lévő háromcsillagos egységhez, ha hajlandóak vagyunk kicsit többet fizetni, vagy egy kicsit nagyobb távolságot megtenni a magasabb kategóriájú, vagy a várostól távolabb lévő hotelekért, nagyobb sikerrel járhatunk.

Nemcsak a jegyekért, hanem a szállásokért is érdemes szakértők segítségét kérni, azaz valamelyik már említett utazási irodához fordulni.