Guinness-rekordra készülnek a Tisza hetén

Vágólapra másolva!
A folyó idegenforgalmi kínálatának bemutatásáért június 21. és 28. között megrendezik a Tisza Hetét, a programok sorában egy Guinness-rekord felállítására is kísérletet tesznek. A rendezvénysorozathoz 24 part menti település csatlakozott - jelentették be a szervezők hétfői szolnoki sajtótájékoztatójukon.
Vágólapra másolva!

A "Vizek Éve" tematikus kampányév keretén belül most egy hétre a Tisza kap kitüntetett figyelmet, hogy egy kicsit több szó essék az Alföld nagy folyójáról, a víz mentén és a vízből élőkről - mondta el Katona Ilona, az MT Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője.

A kezdeményezéshez csatlakozott part menti települések nagy számának köszönhetően a folyó teljes magyarországi szakaszán várják valamilyen szórakoztató programmal a Tisza meglévő és leendő szerelmeseit.

A legfőbb attrakcióként június 22-én, vasárnap 9 és 11 óra között egy Guinness-rekord felállítását kísérlik meg. Ebben a két órában a lehető legtöbb vízre szálló kajakot, kenut és más hajót várják a Tiszára a résztvevő 24 település kikötőiben Tiszabecstől Szegedig. A hivatalos eredményhirdetést a hajók összeszámlálása után Abádszalókon délután 4 órakor tartják.

A legtöbb regisztrációs pont egyébként a Tisza-tónál lesz, és ott várják a legtöbb vízre szállót is, akiknek, mint minden más vállalkozó kedvűnek, legalább negyedórát kell a vízen eltölteni.

Forrás: MTI

Az egy hétig tartó rendezvénysorozatot június 21-én Szolnokon nyitják meg, erre az alkalomra a város Tisza-partján egy plázs várja majd az érdeklődőket. Attól kezdve jövő szombatig többek között Szatmárcsekén hagyományőrző napokat, Poroszlón kakasszépségversenyt, Tiszaroffon komphúzóversenyt, Kőtelken kérészfesztivált, Szőregen rózsaünnepet tartanak.