Az utazók szerint Stockholmban élnek a legszebb nők

Vágólapra másolva!
A Traveler's Digest utazási magazin felmérést készített azokról az országokról és városokról, ahol olvasóik szerint a legszebb nők élnek. Az első helyen Stockholm végzett, Moszkvában pedig több a szebb nő, mint az egész Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A svéd főváros lehet - a felmérés készítői szerint - a legvonzóbb a férfi utazók számára, legalább is, ami a szép hölgyeket illeti. Stockholmban járva a férfiember azt érezheti, mintha egy hatalmas divatbemutatón lenne, ráadásul a svéd nők nemcsak, hogy jól beszélnek angolul, de kifejezetten barátságosak is. Arról már nem is beszélve, hogy Svédországban elsőrangú a közbiztonság.

A második helyen Argentína és Buenos Aires végzett az indoklás szerint azért, mert az olasz emigránsok leszármazottai és a helyiek házasságából született hölgyek szépsége önmagáért beszél. A dél-amerikai hölgyek szépsége amúgy is legendás: kevesen tudják például, hogy a világ első szépségversenyét, amit 1888-ban Belgiumban tartottak, egy Guadeloupe-ról származó hölgy nyerte.

Bár a magazin Magyarországot eléggé el nem ítélhető módon külön nem említette, az első tízben hat kelet-európai ország, illetve város is helyet kapott. A harmadik helyen Moszkva áll, ahol a szerzők szerint a metróban több széplánnyal találkozhat az utazó, mint az egész Egyesült Államokban.

A lista előkelő helyein szerepel még Várna, a venezuelai Caracas, Montreal és Tel Aviv is, viszont német, francia, vagy svájci városokat nem találunk a helyezettek között. Az utazók véleménye szerint azért nem, mert például az utóbbiban a hölgyek több figyelmet fordítanak háziállataik szépségére, mint saját magukéra.