Korfui luxus 150 ezer forintból

Vágólapra másolva!
Legtöbbünk nyári utazása, illetve a nyaralás hossza és helyszíne csupán egyetlen körülménytől függ, az anyagiaktól. Szeretnénk némi segítséget nyújtani a választásban, s azon utazások közül válogattunk, amelyek 150 ezer forintból kihozhatók egy személyre. A magas olajárak miatt némileg korlátozottabbak a lehetőségek, de ekkora összegből szinte bármelyik közeli nyaralóhelyen eltölthetünk egy hetet, saját szervezésben pedig egy kalandosabb utat is kihozhatunk.
Vágólapra másolva!

Minél olcsóbban, a lehető legjobb helyre, a lehető legjobb szolgáltatással. Nagyjából ez az, amire minden turista törekszik. A minél kedvezőbb ajánlat megtalálásához a nyaralás kiválasztásakor előbb célszerű eldönteni, hogy milyen típusú utazáson szeretnénk részt venni. Ennek azért van jelentősége, mert ha az egyszerű tengerparti pihenést választjuk, jobban járunk, ha nem magunk kezdünk önálló intézkedésbe, hanem megkeresünk egy utazási irodát és ott kérünk tanácsot, mivel ezeket a nyaralóprogramokat a várható nagy létszám miatt az utazásszervezők kedvezőbb áron kínálják, mint ahogy azt mi magunk meg tudnánk szerezni.

Ha olyan utazást tervezünk, amikor nem egy helyben töltjük az egy-két hétnyi szabadságot, akkor már célszerűbb önálló keresgélésbe kezdenünk a különböző portálokon, mert a legtöbb utazási iroda az egyéni igényeket nem tudja kielégíteni. Kivételek persze vannak, akad olyan cég, amely külön arra specializálódott, hogy az utasok egyéni elképzelései alapján, egyéni útitervvel és időzítéssel készít el egy adott programot. Természetesen a kényelemnek és az exkluzivitásnak ára van, ezek az utak az átlagosnál valamivel többe kerülnek.

Amennyiben egy meghatározott összeg áll rendelkezésre a nyári utazáshoz, érdemes rugalmasan kezelni az indulás és érkezés időpontját, illetve a külföldön töltött napok számát. Ez nyilván némi nehézségbe ütközik, hiszen a szabadság idejét a legtöbb helyen már jó előre közölnünk kell szeretett vállalatunkkal. A rugalmas időpontválasztás előnye, hogy időszakoktól és a foglaltságtól függően jelentős kedvezményekkel vásárolhatjuk meg ugyanazt az utazást, ami mondjuk egy frekventáltabb időpontban jóval többe kerül.

Luxus Korfun

Ha a nyaralás passzív változatát részesítjük előnyben s semmi mást nem szeretnénk, mint süttetni magunkat a napon néhány hideg sör társaságában, érdemes valamelyik utazási iroda kész csomagját megvásárolnunk. A 150 ezer forintos összegért akár egy ötcsillagos luxushotelben is eltölthetünk Korfu szigetén, amiért még félpanziós ellátást is kapunk, s a biztosításra sem kell külön pénzt áldozni. Az egyetlen nehezítés, hogy az indulás június 28-án, azaz szombaton van, tehát nem árt sietni. Már csak azért sem, mert ugyanez az ajánlat egy héttel később már 170 ezer forint körüli összegért kapható csak meg.

Forrás: [origo]

Aki nem vágyik luxusra, a főszezon idején, júliusban és augusztusban is 100 ezer forint körüli összegekért már találhat magának háromcsillagos szállodát a szigeten, amely árban a repülőtéri illetéken kívül minden, így az ellátás is benne van.

All inclusive Törökországban

Forrás: [origo]

150 ezer forintból messzebbre is merészkedhetünk a környéken. A legismertebb törökországi nyaralóhelyre, Alanyába július közepén háromcsillagos szállodában már 140 ezer forintért eltölthetünk egy gondtalan hetet és még a szállodából sem kell kimozdulnunk, hiszen ezért az árért all inclusive ellátást kapunk, természetesen a szálláson és a repülőjegyen felül. A felső keretként meghatározott összegért már, ismert törökországi nyaralóhelyen is találhatunk megfelelő szállást.

Horvátország kihagyhatatlan

A legnagyobb kínálat természetesen a horvát tengerparton várja a magyar turistákat. Az utazás időpontjául kiszemelt júliusi időszakban ellátás nélküli apartmanban akár több hetet is eltölthetünk 150 ezer forintból, de szállodák is szépszámmal akadnak ennyiért. Az Adria horvátországi részén szinte bárhol válogathatunk, de vannak egyes városok, szigetek - például Dubrovnik, az Isztria, vagy Korcula - ahol kissé magasabbak az árak.

Forrás: [origo]

Horvátországban egyelőre meglehetősen kevés az igazán nagy luxust kínáló szálloda, de négycsillagos egységet már bőven találni 150 ezer forint alatti összegért. Ilyen lehet például az isztriai Vrsar városa közelében található Belvedere Resort, ahol júliusban például 131 ezer forintért szállhatunk meg egy hétre (biztosítással együtt),s a díjért félpanziós étkezést kapunk. Ugyanez a szálloda augusztus végén már csak 110 ezer forintba kerül személyenként egy hétre.

Körutazások Európában

Maradva a júliusi indulásnál az európai országok közül szinte bárhová elutazhatunk. Franciaországban egy ötnapos körutazás háromcsillagos elhelyezéssel, reggelivel alig több mint 150 ezer forintból jön ki két személyre. Egy hétnapos buszos körutazás Olaszországban két személyre 172 ezer forintba kerül reggelis ellátással, idegenvezetéssel és biztosítással együtt.

Ha egyedül mennénk

Aki egészen különleges nyaralásra vágyik viszonylag olcsón, elutazhat például a gyönyörű fekvésű Krím-félszigetre, a történelmi Jalta városába. Itt már napi 25 eurós, 6 ezer forintos áron találhatunk tengerre néző, kiváló fekvésű négyszemélyes apartmant.

A közlekedés ide egy kicsit körülményesebb és kalandosabb, hiszen akkor járunk a legjobban, ha vonattal utazunk. Budapesttől Záhonyig 3960 forintba kerül a legolcsóbb jegy. Ebben az esetben közel hat órát kell utaznunk, bár ennél a verziónál nem a gyorsaság a döntő. Az ukrán határtól mintegy 2 ezer forintért juthatunk el Kijevig, ahonnan további 8000 forintba kerül a legolcsóbb jegy a Krím-félszigeten lévő Szimferopolig. Innen már csak a helyi taxiköltséggel kell számolnunk, ami Jaltáig 20-30 dollárt tesz ki személyenként. Az egyhetes ukrajnai álomüdülés teljes költsége így 60 ezer forint körüli összegből jön ki fejenként.