Nyaraláskor is legyen kéznél MasterCard bankkártyánk!

Vágólapra másolva!
Kitört a nyár és vele együtt a nyaralási láz is. Mivel egyre többen vágnak neki a nyaralásnak bankkártyával, indulás előtt mindenképp érdemes elolvasni és főként megszívlelni az alábbi kártyahasználati tanácsokat.
Vágólapra másolva!

Az utazás alatt is bátran fizessünk MasterCard kártyánkkal, mellyel a fizetés könnyű, kényelmes és biztonságos. Kártyánkat mintegy 26 millió kereskedőnél használhatjuk világszerte.

A készpénzünket soha ne tároljuk egy helyen a bankkártyával. Ugyanez igaz a PIN kódra is, amit a legjobb ha megjegyzünk, így biztosan nem kerül illetéktelenekhez.

Mielőtt elindulunk, mindig ellenőrizzük, hogyan állunk a kártyahasználati limittel. Ami itthon, a mindennapokban elegendő vásárlási forrást biztosít, nem biztos, hogy külföldön is elegendő lesz költéseink fedezésére. Érdemes hát az esetleges korlátozásokat - a vásárlásra-, illetve a készpénzfelvételre beállított limitet -a külföldi árszinthez igazítani.

Amikor kártyás fizetésre kerül sor, a bizonylat aláírását megelőzően mindig ellenőrizzük a számla összegét és a valutát, majd őrizzük meg a bizonylatot annak érdekében, hogy később össze tudjuk hasonlítani a számlakivonattal.

Forrás: [origo]

A nyaralás alatt mindig legyen nálunk a kártyánkat kibocsátó bank külföldről is hívható telefonszáma arra az esetre, ha ellopták, vagy elvesztettük a kártyát.

Legalább ilyen fontos, hogy kártyát ne tároljuk közvetlenül mobiltelefonunk közelében, mert a mágnescsík így könnyen megsérülhet.

Utazás előtt látogasson el a mastertours.hu oldalra, és ismerje meg, hol, milyen felbecsülhetetlen élmények várnak Önre. Tesztelje utazással kapcsolatos tudását, miközben nyaralásához hasznos ajándékokat is nyerhet.

Tanulja meg a legfontosabb kifejezéseket szótárunk segítségével, majd pillantson bele bőröndünkbe, hogy megtudja melyek azok a dolgok, amelyeket feltétlenül magával kell vinnie.

Számoljon vissza velünk a várva várt nyaralásáig, közben pedig kövesse nyomon az időjárás alakulását is.

Kellemes utazást kíván a MasterCard!

(x)