Csokival nyert űrutazást a stewardess

2008.07.16. 10:29

A torkossága juttatja az űrbe Mathilde-ot: a 32 éves francia légikisasszony imádja az egyik ismert csokoládégyár ropogós finomságát, amelynek bevezető kampányakor a cég űrutazást ígért valamelyik szerencsés vevőnek - jelentette kedden a Le parisien című francia lap.

A merész sportokat - mint a vitorlázás, az ejtőernyőzés és a mélytengeri búvárkodás - amúgy is kedvelő utaskísérő hölgy 2010-ben repülhet az űrbe. Az addigra kereskedelmi kiaknázásra kerülő XP repülőgépen 100 kilométer magasra emelkedik majd és öt percig élvezheti a súlytalanság semmihez sem fogható állapotát, méghozzá az általa kiválasztott partnerrel, történetesen a férjével együtt.

Forrás: [origo]

Az ismert csokoládégyártó édességét júniusban vásárolta meg Mathilde, de szokásától eltérően nem a repülőgépen, hanem odahaza fogyasztotta el. Ez azért fontos, mert csak két órával később jutott eszébe a hirdetés, miszerint akár űrutazást is lehet nyerni vele. Mivel odahaza volt, még sikerült előkotornia az eldobott csomagolást, amelyen kaparós szám rejtette a lehetőséget.

Amikor a cég honlapján beütötte a kódszámot, látta ugyan a képernyőn megjelenő, magasba szálló rakétát, s a feliratot arról, hogy ő a nyertes, ám arra gondolt, hogy valamiféle szimulátorra ülhet majd fel - mondta el a párizsi újságnak, és elutazott kubai nyaralására. Csak onnan visszatérve találta meg a cég értesítését, hogy valóban az űrbe juthat.

Forrás: [origo]

A világcég illetékese elárulta a lapnak, maga is "türelmetlenül várta, hogy a cédulát valaki beküldje", mivel így az első olyan európai központú vállalat címével dicsekedhet, amely űrutazást tesz lehetővé egy általa szervezett sorsjáték keretében.

Mathilde és férje 2010-ben két és fél órás utazást tesz majd az XP-n, ebből öt percig lesznek a súlytalanság állapotában. Feltéve persze, hogy megfelelő eredményt hoznak a kötelező orvosi vizsgálatok és sikerrel végzik el a felszállás előtti négynapos űrhajós képzést a Rocketplane vállalat Oklahoma Cityben működő székhelyén.

A csokiszelettel nyert kétfős utazás értéke különben 147 ezer eurónak felel meg (34 millió forint).

KAPCSOLÓDÓ CIKK