A járat, melynek száma: 666

Vágólapra másolva!
Hosszú év után idén ismét fellép Magyarországon a világ legnagyobb metálzenekara, az Iron Maiden. Kevesen tudják, hogy az együttest, a technikusokat és a teljes felszerelést szállító Boeinget, az Ed Force One-t maga az énekes, Bruce Dickinson vezeti. Sőt a frontember egy saját légitársaságot is működtet, amely főleg koncert-utaztatásra szakosodott.
Vágólapra másolva!

A világ talán legjobban kihasznált légitársaságának büszke címével büszkélkedhet a bizarr nevű Bruce Air 666 légicég, amelynek gyakorlatilag minden járata teltházzal üzemel. A cég gépei ugyan nem közlekednek menetrendszerűen, sőt igazából saját gépe sincs - minden járatra külön bérel egyet - de az utasok számára nem is ez a lényeg.

A cég utasai szinte egytől-egyig rockzene-rajongók, akik kedvenc együttesük koncertjére igyekeznek. A Bruce Air 666 ugyanis koncert-utaztatásra szakosodott, az utasok az előre meghirdetett európai koncertekre utazhatnak, s a legnagyobb bónusz, hogy a 666-os járatszámú gépeket minden esetben Bruce Dickinson, az Iron Maiden frontembere vezeti.

A repülést megszállottan szerető énekes már évek óta rendelkezik kereskedelmi repülőgép vezetésére jogosító pilótaengedéllyel, sőt az egyik ismeretterjesztő csatornán még repüléstörténeti műsora is volt, amelyben különböző típusú és korú gépeket próbált ki és mutatott be a nézőknek.

Forrás: [origo]

A Bruce Air 666 honlapján az idei évben például a Kiss, a Metallica és természetesen az Iron Maiden különböző koncertjeire, valamint nagy európai rock-fesztiválokra foglalhatnak utazást a rajongók.

A részvételi díj a retúr repülőjegyen kívül, a busztranszfert is tartalmazza a repülőtér, a koncert helyszíne és a szálloda között. Nem kell külön fizetni a szállásért és a belépőjegyért sem, de a repülőtéri illetékek és a biztosítások nincsenek benne az árban. Ezeken kívül minden utas különböző ajándéktárgyakkal is gazdagodhat minden út során, amelyeket személyesen a kapitány dedikál.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=hMQzgElfgyfwkidy

Már-már szertartásosan minden Bruce Air járat indulása a főpilóta tájékoztatójával kezdődik, természetesen a rajongók legnagyobb örömére, s a repülés közben is többször megjelenik az énekes, hogy rendhagyó módon tájékoztassa az utasokat a tudnivalókról. A gépen rágcsálnivalót, teát és kávét ingyenesen szolgálnak fel, de az alkoholos italokért fizetni kell. Rendszeres probléma, hogy utóbbiak már a brit légtér elhagyása előtt legtöbbször elfogynak.

A Bruce Air a programoktól függően más-más városokba közlekedik Európában, de a magyar rajongók számára rossz hír, hogy kizárólag Angliából indul. A 666-os járat volt már Reykjavikban, Oslóban, Belgrádban, idén augusztus 7-8-án pedig Prágába és Varsóba közlekedik. Ez az út azért különleges, mert Dickinson ekkor ünnepli 50-ik születésnapját, s e jeles alkalomból természetesen már régóta minden hely elkelt a repülőn.

Forrás: [origo]

Az énekes nemcsak a Bruce Air járatain ül a baloldali első székben, hanem az Iron Maiden 2008-as világkörüli turnéján az együttes különgépét is ő irányítja. A zenekar legendás kabalájáról, Eddieről elnevezett és a horrorfigura arcával díszített Boeing 757-es az Ed Force One névre hallgat, s érkezését minden turnéállomáson tömegek várják. Ez az első alkalom egyébként, amikor egy nagy turnézó zenekar nemcsak a tagokat, a technikusokat, de a színpad elemeit és az egyéb felszerelést is ugyanazon a repülőgépen szállítja.

Az Ed Force One útját nem várt események is kísérik: a turné első, ausztráliai állomásán például a légiirányítók nem hitték el, hogy a gépet valóban a frontember vezeti és csak úgy voltak hajlandóak leszállási engedélyt adni a járatnak, ha Dickinson énekel néhány sort valamelyik Maiden-dalból.