Egyre több Boeinget ér baleset

Vágólapra másolva!
Újabb balesetek történtek szerdán Boeing típusú utasszállító repülőgépekkel Kanadában, illetve Japánban. Néhány napja az ausztrál Qantas légitársaság egyik 747-eséből szakad ki egy háromméteres darab.  
Vágólapra másolva!

A Cathay Pacific hongkongi légitársaság New Yorkból Hongkongba tartó Boeing 747 típusú gépének, fedélzetén 380 főnyi utassal és személyzettel a kanadai Vancouverben kellett leszállnia, miután a géptörzs egyik szerkezeti eleme megrongálódott. A manőver során senki sem sérült meg.

A Cathay Pacific szóvivője nem tudott beszámolni arról, hogy milyen jellegű sérülés történt, ugyanakkor elutasított minden összehasonlítást a Qantas ausztrál légitársaság múlt pénteki (szintén egy Boeing 747-essel történt) balesetével, amelyet egy oxigénpalack felrobbanása okozott, s ami után a gép kényszerleszállást hajtott végre.

A Vietnam Airlines Boeing 777 típusú, Ho Si Mihnvárosból érkező gépének egyik motorja a leszállás pillanatában gyulladt ki a tokiói Narita repülőtér kifutópályáján. A 264 utas és a 13 főnyi személyzet kiszállásakor még csak a motorból felszálló füstöt lehetett látni, ám hamarosan felcsaptak a lángok is - ezeket azonban sikerült hamar eloltaniuk a repülőtér tűzoltóinak. Személyi sérülés itt sem történt. A tűz oka egyelőre ismeretlen.