Arab milliárdokból épül luxushotel Montenegróban

2008.08.15. 9:52

Az abu-dzabi uralkodócsalád 2 milliárd eurót (477 milliárd forint) fektet be a montenegrói tengerparton, Budván szállodák építésébe.

A középkori adriai városkában mutatták be a felek a terveket egy új turisztikai negyedről, amelyet a Budvanska Rivijera helyi cég és a Szultan Bin Khalifa Bin Zayer al Nahijan tulajdonában levő Al Fadzen nevű csoport közösen épít fel három fázisban.

Az első lesz egy 27 és egy 25 emeletes szálloda megépítése. Mindkét hotel meghatározza majd nemcsak a negyed, hanem az egész környék képét is. Új infrastruktúrát, medencéket, sportpályákat építenek ki a Slovenska plazan - amely egy hosszan elnyúló, finom homokos partszakasz.

A meglevő épületeket lebontják és a két, ötcsillagos szálloda építése jövőre kezdődik. Azt tervezik, hogy a két turisztikai létesítmény csatlakozni fog egy nemzetközi hotellánchoz - írta a Pobjeda című podgoricai napilap.

Az osztrák Soravia csoport is érdekelt a terület fejlesztésében, 35 millió eurót (8,3 milliárd forint) költ egy luxushotel és 23 millió eurót (majdnem 5,5 milliárd forint) egy háromcsillagos, 2500 ágyas hotel megépítésére a budvai rivierán.

KAPCSOLÓDÓ CIKK