Medve támadt a német turistára a Kárpátokban

Vágólapra másolva!
Medve sebesített meg súlyosan egy 26 éves német turistát a Déli-Kárpátokban. A férfi túl van az életveszélyen, a hegyi mentőszolgálat stabilizálta állapotát és a legközelebbi kórházba szállította - jelentette a Mediafax román hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az áldozat két társával együtt egy sátorban aludt Pucioasa gyógyfürdő közelében, amikor a medve széttépte sátrukat, valószínűleg élelmet keresve. Mindeközben megsebesítette az egyik alvó férfit a vállán, hátán, csípőjén és fülén. Két társa sértetlen maradt.

A hegyi mentőszolgálat tájékoztatása szerint, a sátorozók egy olyan helyen táboroztak, ahol táblák figyelmeztettek a medveveszélyre. Az áldozat kísérői azonban arra panaszkodtak, hogy a figyelmeztető táblákon nem németül volt a felirat. A közelmúltban egy medve ugyanezen a helyen feldúlt két turistasátrat, akkor szerencsére senki nem sérült meg.

Romániában 5000 barna medve él, több mint bárhol máshol Európában. Különösen a Déli-Kárpátokban nem félnek az emberektől, s gyakran támadják meg őket. Brassóban szabályos "medveveszély" van, mivel az állatok rendszeresen kutatnak a szemeteskukákban élelem után. A városban a minap egy medve megölt egy embert.