Hargita megyét népszerűsítik a bukaresti repülőtéren

2008.10.31. 13:20

Hargita megyét népszerűsítő érintőképernyős infopultot szereltetett fel a bukaresti Henri Coanda Nemzetközi Repülőtéren a Hargita megyei önkormányzat - írja internetes oldalán a Krónika kolozsvári napilap.

Az országunkba érkező turisták jelentős hányada itt kapja az első képet Romániáról, ezért tartottuk fontosnak, hogy lehetőséget teremtsünk arra, hogy már itt találkozzanak Hargita megyével - fogalmazott Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke az infopult csütörtöki átadásakor. Hangsúlyozta, hogy az infopult virtuális kapu szerepét tölti be: mivel a terminálon áthaladó turistáknak nincs lehetőségük tömény információk befogadására, az infopulton kevés adat található. A cél egyrészt, hogy a turisták halljanak a megyéről, másrészt kedvet kapjanak a meglátogatásához, hangsúlyozta a tanácselnök.

A látnivalókat négy kategóriára osztották: tél, nyár, kulturális régiók és természeti látnivalók témakörökre, amelyekkel 67 perces kisfilm segítségével ismerkedhet meg a látogató.

Az eseményen jelen volt Korodi Attila környezetvédelmi miniszter is, aki az infopult kapujellegét hangsúlyozta. Rámutatott: minden kapu újabb kaput nyit meg. A repülőtér kaput nyit Romániára, az infopult Hargita megyére, a megye pedig kaput nyit az ott élő közösségre és a szokásaira.

KAPCSOLÓDÓ CIKK