Ferihegyet nem érinti a válság

Vágólapra másolva!
A hitelválság egyelőre nincs jelentősebb hatással a ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt. gazdálkodására - írta a szerdai Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Budapest Airportnak sem a SkyEurope tavalyi kivonulása, sem a Sterling minapi csődje nem okoz komoly bevételkiesést, mivel célállomásaikra más légitársaságoknak is vannak közvetlen járataik, így az utasonként 14-18 eurós reptéri illeték jó része befolyik.

Komolyabb gond Ferihegyen a Ryanair hathetes, majdnem teljes leállása: a 180 leállított járat ugyanis olyan célállomásokra repül, ahova más társaság nem repül Ferihegyről. Itt tehát egy ideig jelentős lehet az elmaradt reptéri illeték összege, bár a Ryanair a reptér havi egymillió-hatszázezres utasforgalmából a lap információi szerint csupán néhány tízezret képviselt.

A Budapest Airport a vetélytárs reptér-üzemeltetőkkel szemben jobb helyzetben van, mivel nem hitelből fedezi a napi működését, ehhez megfelelő készpénzforrást biztosítanak a cég bevételei - olvasható a Napi Gazdaságban.