100 ezer ingyen repjegy a thaiföldi turizmusért

Vágólapra másolva!
Dél-kelet Ázsia vezető fapados légitársasága, az AirAsia bejelentette, hogy 100 ezer ingyenjegyet dob piacra thaiföldi járatokra, hogy így lendítsen némileg a politikai zavargások miatt visszaesett thaiföldi idegenforgalmon.  
Vágólapra másolva!

A légitársaság bejelentette, hogy a Thai Turisztikai Hivatallal közösen kezdett kampányba, amelynek vélj, hogy meggyőzzé a turistákat: Thaiföld biztonságos a külföldi vendégek számára.

Az ázsiai ország idegenforgalma az elmúlt néhány hónapban erősen visszaesett a fél éve tartó folyamatos kormányellenes tüntetések és a legutóbbi reptérblokád miatt. A tüntetések miatt egyébként elsősorban a nyugat-európai foglalások csökkentek, Angliában például az előfoglalások 40 százalékát mondták vissza az események miatt.

Forrás: [origo]

Az AirAsia közölte, hogy az ingyenes jegyek thaiföldi belső járatokra érvényesek, valamint Bangkokból kiindulva Kambodzsába, Vietnamba, Myanmarba, Indonéziába, Malajziába, Szingapúrba és Kínába közlekedő járatokra használhatók.

A jegyeket a társaság weboldalán lehet lefoglalni egészen péntekig és az utazásnak január 6 és március 31 közé kell esnie. Az utasoknak a reptéri illetéket és az egyéb adókat természetesen ki kell fizetniük.

Az AirAsia több mint 400 járatot üzemeltet hetente, amelyek Dél-kelet Ázsia nagyvárosai és üdülőhelyeire közlekednek. A cég thaiföldi leányvállalata, a Thai AirAsia heti 378 járatot üzemeltet az országon belül - írja az ABC News.