Megnyílik a szilvásváradi sípálya

Vágólapra másolva!
Keddtől várja a téli sportok szerelmeseit hazánk legalacsonyabban fekvő sípályájája Szilvásváradon, a Szalajka-völgy bejáratánál. Kékestetőn ugyanakkor csak január másodikán nyit a sípálya.
Vágólapra másolva!

Szaniszló László, Szilvásvárad polgármestere a távirati irodának elmondta: az önkormányzat tulajdonában lévő, ám a helyi sportegyesület sí- és snowboard-szakosztálya által üzemeltetett, 270 méter hosszú, tárcsás felvonóval ellátott családi pályán jelenleg a hógyártás folyik.

December 30-án, kedden már síelhetnek a községünkbe látogatók a hókezelő géppel karbantartott pályán akár az esti-éjszakai időszakban is - mondta Szaniszló László.

Forrás: [origo]

Amennyiben a jövő év elején tartós hideg és havazás köszönt be, lehetőség nyílik a szánkó- és snowboard-pálya megnyitására is. Mindezek mellett a pár napja már működő téli-nyári "egycsöves" bobpálya, kisvasút és lovaskocsikázás várja a vendégeket Szilvásváradon.

A kékes-tetői sípályákat üzemeltető Mátra Centrum Kft. ugyanakkor, hogy az eddigi hírekkel ellentétben csak január 2-án nyit ki a kékes-tetői sícentrum.