Újévi wellness: testi-lelki megújulás

Vágólapra másolva!
Nehezen indul az újév? Akármilyen furcsán hangzik is, de az ünnepek bizony fárasztóak, megterhelők is tudnak lenni, arról a pár plusz kilóról, amit sikerült felszednünk, pedig talán ne is beszéljünk. A január kiváló időpont egy testet-lelket felfrissítő, netán méregtelenítő wellness hétvégére. Körbenéztünk a lehetőségek között az országban.
Vágólapra másolva!

Spirit Hotel thermal Spa

A nemrégiben elkészült Spirit Hotel Sárváron gyönyörű környezetben, csodás luxussal várja a pihenni vágyókat. Kétfajta csomagot is kínálnak a téli hónapokra, azoknak, akik az újévben testi-lelki megújulásra vágynak.

A "Spirit Téli Álom" csomag ötnapos kényeztetés, azonban csak 3 éjszakát kell kifizetnünk. Gazdag büféreggeli, ötfogásos vacsora, az oázis wellness részleg és a szauna sziget korlátlan használata, valamint a fittness terem használata is benne van a csomagban. Kétágyas extra szobában 74 100 forint a csomag ára.

Forrás: [origo]

Figyelemreméltó a "Spirit Felfrissülés" regeneráló program. A kúra kifejezetten a karácsonyi eves-ivás és mindenféle bűnözések utáni regenerálódást hivatott elősegíteni, mindezt a szálloda szolgáltatásaival kibővítve. A sok-sok bejglinek köszönhető pluszkilóktól pihenéssel és relaxációval egybekötött programok segítségével könnyedén megszabadulhatunk. A spirit kúra során kizárólag egészséges ételeket és italokat fogyasztanak a résztvevők, naponta friss gyümölcsök, zöldségek és könnyű reformételek formájában.

A vendégek minden nap részt vesznek különféle edzésprogramokon és salaktalanítást, illetve fogyást előidéző kezeléseken. A csomag tartalmazza a szállást 6 éjszakára speciális teljes ellátással, korlátlan ásványvíz- és gyógytea-fogyasztást, a wellness és szauna sziget korlátlan használatát (belső és külső élmény és termálmedence, gyerekmedencék, pezsgőfürdők, Kneipp taposókúra, gőzkamra, rózsaszauna, bioszauna, illatkamra, finn szauna, infrakabin, jégkamra trópusi zuhany), sportfoglalkozásokon való részvételt, továbbá nyolc különféle kezelést (méregtelenítés, masszázs és különféle jótékony hatású terápiák). A csomag március 1.-ig vehető igénybe, fejenként 186 ezer forintért.

A Spirit Hotel Budapesttől 200 kilométerre található, autóval megközelíthető kétféle útvonalon: az M7-esen Székesfehérvárig onnan pedig a 8-as és 84-es főutakon haladva, vagy az M1-es autópályán a Győr-Ikrény lehajtóig, majd a 86-os és 84-es főutakon Sárvár irányába.

Radisson SAS Hotel Bük

Bükfürdő igen népszerű üdülőhely lett az utóbbi években, az egyik legszebb wellness hotel a környéken a Radisson lánchoz tartozó szálloda. Festői környezet, madárcsicsergés és egy csodálatos 18 lyukú golfpálya fogad minket, ha idelátogatunk. A golfpálya télen is nyitva van ugyan, de elsősorban a melegebb napokon jelent szórakozási lehetőséget a vendégeknek. A Birdland golfklub 1991-ben alakult, és mára már nemzetközileg is elismert, mint az első számú 18 lyukú golfpálya Magyarországon.

A hotelben pazar spa és szauna világ várja a vendégeket. Fűtött kültéri medence, élménymedence, 20 méteres úszómedence sportolni vágyóknak, gyermekmedence, és két termálvizes medence. A szauna részlegben kipróbálhatjuk a sókamrát, a herbáriumot, a finn szaunákat, a gőzkabint, a tepidáriumot, az infraszaunát és a fényterápiát is. Gyönyörűen kialakított térben pihenhetjük ki a hétköznapi fáradalmaikat, kényelmes nyugágyakon lustálkodva.

Forrás: [origo]

A szépségszalonban közel hetvenféle kezelés közül válogathatunk (arc és testkezelések hölgyeknek és uraknak egyaránt). Szolárium, fodrászat, masszázsszalon és körömstúdió is a vendégek rendelkezésére áll.

Aki nemcsak lustálkodni szeretne, részt vehet különféle aerobic órákon, a szálloda fittness terme is rendelkezésre áll, továbbá biciklit is kölcsönözhetünk. A hotel nagy előnye, hogy rengeteg féle gyermekprogrammal várják a családokat, hogy a szülők is tudjanak pihenni: van külön játszószoba, külső játszótér, gyermekprogramok és úszásoktatás is.

A legolcsóbb, standard szoba reggelivel, wellness és szauna használattal együtt 115 euróba kerül (2fő/1éj).

Megközelíthetőség: Budapestről az M1-es autópályán Győrig, majd a 85-ös számú főúton Csorna felé, a település elérésével balra kell fordulni, a 86-os főúton Hegyfaluig. Ott jobbra kell kanyarodni a 84-es főútra, Tompaládonyig kell haladni, majd balra fordulva térünk rá Bükfürdőre vezető útra.

Hungest Hotel Galya, Galyatető

A Mátra egyik legszebb részén, Galyatetőn, szépséges hegyi környezetben található a Hungest Hotel Galya. Ilyenkor télen különösen gyönyörű táj, csípős hideg, és garantált jó levegő várja a látogatókat. A szálloda január 31-ig fenntartja a "Január-búcsúztató" csomagot, ami csak korlátozott szobaszámra érvényes, így nem árt igyekeznünk.

Ideális választás, ha csak két napunk van a pihenésre, a csomagban benne foglaltatik ugyanis egy éjszaka szállás félpanziós ellátással, teljes körű Aqualand és szauna park használat (finn szauna, infraszauna, gőzfürdő, skótzuhany, bioszauna), korlátlan fittness terem használat, ping-pong asztal, X-box szoba használata, parkolás, fürdőköpeny és törülköző használat. A csomag "Classic" kétágyas szobában 29 ezer forintba kerül.

Forrás: [origo]

A gyönyörű hegyvidéken számtalan túra útvonal található, ha megfelelő mennyiségű hó van, akkor síelésre is van lehetőség. Kipróbálhatjuk továbbá a téli lovas szán túrát is (előre kell időpontot egyeztetni). A szálloda egyik különlegessége, hogy saját vadasparkkal rendelkezik, ahol a gyerekek testközelből ismerhetik meg az erdők szelíd lakóit.

Megközelíthetőség: Budapestről az M3-as autópályán a 70-es kilométerkőnél Gyöngyös-Hort/Nyugat kijáratnál kell letérni, majd Gyöngyösön a Mátrafüred/Parád táblánál balra kell fordulni. Ezután a Galyatető táblát figyelve kb. 28 kilométeres szakasz után találjuk meg a szállodát.

Karos Spa, Zalakaros

A zalakarosi Karos SPA hotel kiváló úti cél egy újévi wellness hétvégére, főként pároknak: a "Páros Élmény az Édenkertben" elnevezésű csomag tápláló és lazító kezelésekkel és kulináris élményekkel szolgálja a vendégek testi-lelki jóllétét. Az ajánlat március végéig érvényes, minimum két éjszaka foglalása esetén. Félpanziós ellátással, teljes körű wellness-részleg használattal (két kültéri, öt beltéri élmény és úszómedence, gyerekmedence, termálmedence, jacuzzi, örvényfürdő és különféle szaunák használata) várják a párokat. A program kiegészül még egy "Páros élmény" tornával, aromás masszázzsal és oxigénes kezeléssel, és egy két főre szóló gyertyafényes vacsorával is. Mindez 35 ezer forint/fő/2 éj.

A szállodában minden nap ingyenes információs órát hallgathatunk meg, ahol ismertetik a szálloda szolgáltatásait, a különféle kezelések és a termálvíz jótékony hatásait, valamit Zalakaros szépségeiről is mesélnek nekünk. Ha szeretnénk kimozdulni a szállodából, akkor számtalan kirándulásra van lehetőség, felfedezhetjük például Keszthely szépségeit köztük a Festetics kastélyt, a fittebbek pedig kerékpártúrára is mehetnek.

Megközelíthető: Budapestről az M7-es autópályán a zalakomári elágazóig kell menni, utána Nagykanizsa felé tovább a 7-es számú főúton a Galamboki elágazóig. Onnan pedig jobbra Zalakaros felé.

Szent Orbán Erdei Wellness hotel, Kóspallag

A Szent Orbán Hotel igazi kuriózum, olyan, mint a mesében, valóban egy erdő közepén helyezkedik el, távol a város zajától, ugyanakkor kb. 45 perces autózással elérhető Budapestről.

Forrás: [origo]

Egy igazán különleges ajánlattal rendelkezik a szálló, mégpedig a "Szarvasgomba vadászat" csomaggal. A háromnapos programban benne van a szálloda wellness világának korlátlan használata, welcome drink, és egy gyertyafényes vacsora is. De a lényeg a második napi program, természetesen a szarvasgomba vadászat. Egy profi vadász és egy kutya társaságában körülbelül kétórás túrát teszünk meg, ahol beavatnak minket a szarvasgomba felkutatásának rejtelmeibe. A napot egy ínycsiklandó szarvasgombás ételekből álló vacsorával zárjuk. Ez a kaland január hónap folyamán 58 ezer forintba kerül fejenként. Ha ez nem lenne elég, mehetünk még lovas szánozni, túrázni, vagy netán bowlingozhatunk is.

Megközelíthetőség: Budapestről az M3-as autópálya bevezető szakaszán haladva rákanyarodunk a 2/A jelű útra Hont, Vác irányába , ezen haladunk a szobi leágazóig (43-as km), majd a 12-es úton Kismarost és Verőcét elhagyva tábla jelzi utunkat, egy vasúti híd alatt kell jobbra kanyarodnunk, innentől még 17 kilométert hajtsunk az erdei úton a szállodáig.

Szauer Judit