1300 helyen torkoskodhatunk csütörtökön

Vágólapra másolva!
Az ötcsillagos szállodáktól a falusi kisvendéglőkig, a vasúti étkezőkocsiktól a belvárosi éttermekig ezerháromszáz helyen fogadják majd 50 százalékos kedvezménnyel a vendégeket az idei Torkos Csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Egészen keddig lehetett csatlakozni az idei akcióhoz, amely a Hamvazószerdát követő napra, csütörtökre esik. Az idei Torkos Csütörtök jól illeszkedik a Kulturális Turizmus Évéhez, hiszen a 2009-es kampányév öt fő termékcsoportjának egyike a bor és a gasztronómia - olvasható a Magyar Turizmus Zrt. közleményében.

Az akcióhoz csatlakozás feltétele volt, hogy a vendéglők egész nap - azon a héten és az előző héten használt á la carte kínálatukból - 50 százalékos kedvezményt biztosítsanak. Az ármérséklésnek az italfogyasztásra is érvényesnek kell lennie. A külön erre az alkalomra szűkített menüsorral nem lehetett részt venni a csütörtöki torkoskodásban.

Az internetes és telefonon történő eddigi foglalások szerint a vendégek közül sokan választottak ki nemzeti éttermeket, számosan látogatják majd az egyébként sem túl drága törzskávéházukat, de lesz most elég vendég az ötcsillagos luxusszállodák éttermeiben is. Újdonság, hogy egy világhírű fagylaltgyártó cég cukrászdája is csatlakozott a félárú vendéglátáshoz. Az egyik áruházlánc vendéglátós partnerei számára idén is biztosított kedvezményt az ételekhez szükséges alapanyagok beszerzéséhez.

A MÁV-Start Zrt. is beszállt a 4. alkalommal meghirdetett kampányba. Az Utasellátó belföldön közlekedő étkezőkocsijaiban, valamint a nemzetközi járatok közül a Budapest-Bécs és a Budapest-Brassó vonatokhoz csatolt étkezőkocsikban lehet igénybe venni a kedvezményt.

Nagyon sok népszerű belvárosi vendéglőben már napok óta nem lehet erre a napra asztalt foglalni. Sokan előre készülnek erre a napra és felhasználják az akciót születésnapok és más családi események megünneplésére, munkahelyi rendezvények megtartására is.

A vendéglőkön kívül számos más vállalkozás és szervezet is támogatja az akciót, köztük a Magyar Bormarketing Kht, a Tourinform hálózat, a Magyar Borok Háza, a Magyar Pálinka Háza és számos szakmai szövetség.

A tavalyi nagy sikerre tekintettel a Torkos Csütörtököt idén is követi a Mozgós Péntek. Ennek keretében fitnesz- és konditermek, wellness központok, uszodák, sportlétesítmények, szállodák spa és egészségközpontjai a napi belépő árából 50 százalék kedvezményt biztosítanak az előző napon torkoskodó vendégeknek. A www.menjunkenni.hu honlapon érhető el a csatlakozott vendéglátó helyek listája.

Először 2006-ban hirdették meg az akciót. 2008-ban már 1000 vendéglátó hely csatlakozott a Torkos Csütörtökhöz és nemcsak forgalomnövekedésről, de jelentős bevétel-emelkedésről is beszámoltak.