Heti utazási ajánlat: Bulgária, Napospart

Vágólapra másolva!
Idén kétszer is meggondolja mindenki, mennyit költsön utazásra, nyaralásra, ha egyáltalán vállalja a nyaralás költségeit. Idén vélhetően az is az olcsóbb lehetőségeket keresi, aki eddig drágább utat is megengedhetett magának. Nekik segítünk a választásban és minden héten kiválasztunk egy olcsóbb külföldi, vagy belföldi utazást a Hurrá-Nyaralunk ajánlatából.  
Vágólapra másolva!

Nyaralás 100 ezer forint alatt és lehetőleg tenger is legyen a közelben. Ez a legfontosabb szempont abban a sorozatban, amelyet azzal a céllal indítunk, hogy segítséget nyújtsunk a nyári nyaralás kiválasztásához. Az ajánlatokat kifejezetten az olcsóbb utazások közül válogatjuk ki, mégpedig azért, hiszen a gazdasági válság miatt idén valószínűleg a korábbinál sokkal többen keresik majd az olcsó üdülési lehetőségeket, akár itthon, akár külföldön.

Forrás: [origo]
A Napospart

Az ajánlatokat próbáljuk a főszezoni időszakra időzíteni, gondolván a gyerekes családokra is, ezért júniusi, júliusi és augusztusi időpontokat veszünk figyelembe elsőként. A nyaralás időtartamát egy hétben határozzuk meg és szállodai elhelyezés esetén a reggeli ellátást vettük alapul, de a költőpénzt nem vettük bele a 100 ezer forintos határba.

Elsőként egy bulgáriai nyaralást ajánlunk olvasóink figyelmébe az ország legnépszerűbb és legismertebb nyaralóhelyén, a Naposparton. A partszakasz késő májustól egészen október végéig közel egymillió turistát fogad. A Napospart tulajdonképpen Burgasztól mintegy negyven kilométerre északra fekvő öböl, amit egy nyolc kilométeres, természetes aranysárga homokdűnékkel tarkított, szikrázó tengerpart szegélyez. A nyaralás és pihenés mellett látnivalókban is gazdag a környék, elég ha csak a közeli bájos kisvárosra, Neszebárra gondolunk, amely mára a világörökség része.

Forrás: [origo]
Hotel Sunny Garden

A kiszemelt szálloda, a kétcsillagos hotel Sunny Garden az üdülőcentrum szórakoztató és kereskedelmi központjához közel, kb. 550 méterre a strandtól helyezkedik el. Két szárnya a Jázmin és a Kokicse. Az elhelyezés kétágyas, zuhanyzós, pótágyazható, TV-vel felszerelt, nagyobbrészt erkélyes szobákban történik. A szállodában lift, széfbérlés, bár, barbecue étterem van, a közelben üzletsor, sportolási és szórakozási lehetőségek. A szálloda udvarában található az ovális alakú medence és pool bár, a nyugágyakért és napernyőkért viszont felárat kell fizetni.

Látnivalók a közelben

A Naposparttól busszal egy negyedóra alatt elérhető a déli, s talán az egész bolgár tengerpart legszebb gyöngyszeme, a már említett ódon hangulatú, nagy Neszebár. Az egykori Konstantinápoly kivételével kevés hely van a világon, ahol ily kis területen ennyi bizánci emléket láthatunk.


Kedvcsináló útifilm Bulgáriáról

Innen nem messze egy kiszögellő földnyelven találjuk a hódító rómaiak által alapított Anhialosz utódját, Pomoriet. A naponta csak egyszer közlekedő kishajóval, vagy (átszállással) a Napospart-burgaszi autóbusszal érhetünk e tengeri sólepárlóiról nevezetes, csendes kis városkába. A kisváros északi partján - szemben a neszebári félszigettel - hatalmas, finom homokú strand húzódik. A belföldiek számára külön vonzerőt jelent a városka kénes gyógyforrása, a hozzá tartozó kis gyógyintézettel.

Árak

Az egyhetes repülős utazás alapára személyenként 49 900 forintba kerül. Ezen felül kötelezően fizetendő még a repülőtéri illeték, ami 15 400 forintba, a repülőtértől a szállodáig tartó retúr transzfer 3800 forintba kerül egy felnőttnek, az üdülőhelyi díj 3000 forint, útlemondási biztosítás díja két személyre 1934 forintot kell fizetni.

Az út teljes ára baleset és poggyászbiztosítás nélkül 73 070 forint. Az utazás időpontja 2009. június 17.