Heti ajánlat: luxus a Tisza-tónál 57 ezerért

Vágólapra másolva!
Idén minden valószínűség szerint többen alakítják át nyaralási elképzeléseiket és külföld helyett itthon pihennek majd. Sorozatunkban minden héten egy 100 ezer forint alatti utazást ajánlunk olvasóinknak a Hurrá-Nyaralunk kínálatából. Eheti javaslatunk az egyre népszerűbb és szerencsére gyorsan fejlődő Tisza-tó.
Vágólapra másolva!

A Tisza-tó a folyó duzzasztása révén jött létre, s teljes területe eléri a 127 négyzetkilométert. A folyó 46 kilométeren szeli át a szigetekkel, félszigetekkel, holtágakkal tarkított vadregényes tájat, ahol a városi ember számára már-már hihetetlenül gazdag élővilág tárul a szemünk elé. A természet ez alatt a 30 év alatt visszahódította a mesterségesen megformált tájat. Ennek köszönhetően ez a terület a Világörökség részét képezi a Hortobágyi Nemzeti Park részeként.

Forrás: [origo]

A tó a kevésbé látogatható sekélyvizű területektől a kis csatornákon, ártéri átfolyásokon keresztül a mocsaras, nádas lápokon át a vitorlázható öblökig változatosan tagolódik. A tó "fővárosa" Tiszafüred, amelynek történelme a tatárjárás előtti időszakra nyúlik vissza. A településen évszázados hagyományai vannak a kézműves mesterségeknek, híres az itteni fazekasság, a bútorkészítés és a kosárfonás. Itt működött Magyarország leghíresebb nyereggyártó műhelye.


Kedvcsináló a Tisza-tóhoz

Számos túralehetőség kínálkozik a Tisza-tavon és a hortobágyi pusztákon. Nyáron két vízi tanösvény is várja a kirándulókat: a Tiszavirág ártéri tanösvény és a Tisza-tavi vízi-sétány, megközelítésük motorcsónakkal, csónakvezetővel célszerű, de emellett érdemes szervezett gyalog vagy biciklis túra alkalmával felfedező utat tenni a környéken. A Tisza-tó télen is rejteget meglepetéseket: A jégtúrákat -megfelelő időjárási viszonyok esetén - bátran ajánljuk az idelátogatóknak, a környék tavasszal és ősszel pedig a horgászok paradicsoma. A város elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy nyáron rossz idő esetén se maradjunk program nélkül: a Hortobágy és Eger is remek kiránduló célpont lehet a közelben.

Négycsillagos kényeztetés a tó partján

A kiszemelt szállás, a négycsillagos Tisza Balneum Thermal Hotel is Tiszafüreden, közvetlenül a tó partján található és ez a tó környéki települések első wellness-szállodája. A szálloda egy háromszintes főépületből és kilenc kisebb melléképületből áll, ahol összesen 224 vendég alhat egyszerre. A szállodához parkoló, csónakkikötő, napozó és horgászstégek is tartoznak.

Forrás: [origo]

A szálloda szobáinak különlegessége, hogy a tervezők törekedtek a természetes anyagok használatára. Mindegyik szoba légkondicionált, terasszal, vagy erkéllyel és kádas, vagy zuhanyzós fürdőszobával rendelkezik. A szobákban hajszárító, fürdőköpeny, mini-bár, telefon, műholdas hotel-TV, és szobaszéf található. A szobák mindegyikében tilos a dohányzás. A hotelben wellness centrum is működik két fedett és egy nyitott medencével, pezsgőfürdővel, finn szaunákkal, gőzfürdővel és edző teremmel.

A Tisza Balneumban június elején 57 300 forintért tölthetünk el négy éjszakát félpanziós ellátással, s ebben az összegben már az útlemondási biztosítás is benne van.