Csökkenő hotelárak világszerte

Vágólapra másolva!
Tavaly átlagosan 12 százalékkal csökkentek világszerte a szállodai árak a hotels.com Hotel Price Index-e szerint. A decemberi szállodai árak egytizedével maradtak a 2007 decemberi tarifák alatt, és csupán 1 százalékkal nőttek a Hotel Price Index 2004 januári indulásához képest - írja a Turizmus Panoráma. 
Vágólapra másolva!

A hotels.com indexe nem a meghirdetett, hanem a ténylegesen fizetett árakat hasonlítja össze a rendszerében szereplő 12 500 helyszín 68 000 szálláshelyén. A felmérés szerint 2008 utolsó negyedévében még mindig New York volt a legdrágább amerikai város, 255 dolláros átlagárával, amely ugyan 22 százalékot csökkent egy év alatt. Ugyanakkor Washington tudta a legnagyobb, 10 százalékos áremelést elérni, így átlagosan 120 dollárt kellett fizetni egy szobáért.

Az amerikaiak belföldi toplistáját New York vezeti, őt Las Vegas, Orlando, Chicago, Los Angeles és San Francisco követi, az Amerikán kívüli helyszínek tekintetében pedig Toronto, London, Párizs, Róma és Hong Kong a sorrend. Az amerikai beutazók számára pedig New York, Las Vegas és Miami bizonyultak a legnépszerűbbnek.