Nudista hotel nyílik az élvezetek városában

Vágólapra másolva!
Kifejezetten a meztelenkedni vágyók számára épül a Hotel Rosengarten a németországi Fekete-erdőben. A befektetők bizakodnak, a városvezetés kételkedik, a szomszédos svájciaknak nem tetszik.
Vágólapra másolva!

A ruhaviselet szigorúan tilos lesz a tervezett németországi nudista hotelben. A befektetők egy kifejezetten nudistákat kiszolgáló hotel megnyitását tervezik a festői Freudenstadt városában. Mellékesen a Fekete-erdőben lévő település neve magyarra fordítva "Élvezetek Városát" jelent.

A már interneten is elérhető szigorú házszabály szerint a vendégeknek le kell majd venniük a ruhájukat a bejáratnál és a hotel területén végig meztelenül kell maradniuk. Továbbá tilos a szexuális zaklatás és a nyilvános helyeken végzett "szexuális aktivitás" is. Akik a szabályt megszegik, azoknak el kell hagyniuk a szállodát.

Michael Krause, Freudenstadt turisztikai vezetője a Spiegel Online-nak azt mondta, hogy még nem véglegesítették a hotellel való szerződést és kérdéses, hogy mikor folytatódhat a project. "Mindig jó, ha egy új hotel jön, de inkább egy hagyományos koncepciót támogatnék" jelentette ki Krause.

"Reméljük minél hamarabb megnyithatunk" - mondta Silvia Probstain a Hotel Rosengarten egy jövőbeli alkalmazottja a Spiegel Online-nak. "Ez lesz az első nudista hotel Németországban. Hasonló jellegű hotelek már működnek Skandináviában, Horvátországban és dél-Franciaországban" - tette hozzá.

A nudista gyalogtúrák egyre népszerűbbek Németországban. Két német falu a Harz hegységben már tervezi, hogy különleges, nudisták számára kijelölt útvonalat jelöl ki a meztelen kalandoroknak. A szomszédos Svájc azonban rosszallóan tekint az új hóbortra és a hasonló cselekedetek büntetését tervezi.