Magyar irodákkal érdemes utazniuk a szlovákoknak

Vágólapra másolva!
Legalább 200, de akár 900 eurót is megtakaríthatnak azok a szlovák állampolgárok, akik a hazai utazási iroda helyett magyarországi iroda közvetítésével utaznak a világba - derült ki abból az összeállításból, amelyet az Új Szó című szlovákiai magyar napilap közölt kedden.
Vágólapra másolva!

Az újság összevetette a magyarországi és a szlovákiai utazási irodák katalógusaiban az összemérhető árakat, s arra a következtetésre jutott, hogy a szlovákoknak érdemes magyar utazási irodákkal utazniuk.

A katalógusokban szereplő árak várhatóan a nyár folyamán csökkennek, de igazi árversenyre nem számíthatunk, mert akkora az "előnyük" a magyarországi utazási irodáknak - az árpolitikájuk, valamint a számunkra (szlovák állampolgárok) kedvező forintárfolyam miatt - szögezi le az újság.

Konkrét példákat elemezve rámutat: ugyanabban az országban, ugyanabban az időpontban, ugyanabban a szállodában akár 900 euróval is többet fizet valaki, ha pozsonyi indulás mellett dönt. Ha magyarországi utazási irodát választ, akkor viszont ugyanilyen mértékű összeget takarít meg.