A KLM-ről neveztek el egy tulipánfajtát

Vágólapra másolva!
A holland légitársaságról, a KLM-ről neveztek el egy új tulipánfajtát a németalföldi országban. Az amszterdami repülőtéren egy külön virágparkot is létrehoztak ennek tiszteletére. 
Vágólapra másolva!

A tulipánok nemesítését alapvetően a divat határozza meg. Két irányzat figyelhető meg mostanában: a színes, bohókás, fodros, tarka papagájtulipánok - amelyek szinte már nem is emlékeztetnek a klasszikus virágokra - és az a trend, amely a hagyományos formájú tulipánt részesíti előnyben, csak különleges színkompozíciókban, esetleg picit szabdalt szélekkel, nemes formákkal és egyre hosszabb "szavatossági idővel".

A Keukenhofi virágpark a tulipánszezon idején 800 ezer látogatót fogad évente és Hollandia egyik legjelentősebb turisztikai célpontjának számít. A virágparkban megrendezett névadón jelen volt Frederique van der Wal, holland ex-topmodell, akinek ma már jól menő webes virágáruháza van. Ő ugyancsak beválogatja új kollekciójába a KLM tulipánokból kötött csokrot, amely élőben a nemzetközi Schiphol repülőtéren is látható az elkövetkező napokban - tájékoztatta a távirati irodát a légitársaság. A repülőtér egy saját "mini-Keukenhofot", azaz virágparkot alakított ki a 2-es terminálon.