Átverés az olcsó bolgár nyaralás

Vágólapra másolva!
Átveri az utasokat egy olcsó bulgáriai utazásokat kínáló honlap - közölte a Panaszfal online fogyasztóvédelmi oldal. A travelex.hu oldalán nem látható az utaztató cég pontos neve és a domain név tulajdonosként bejegyzett X-Press Solutions Utazási Iroda Kft. jogosultságát az utazási irodákat engedélyező Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal törölte nyilvántartásából.
Vágólapra másolva!

Felháborodott utasok jelezték a Panaszfal internetes fogyasztóvédő oldalon, hogy egy olcsó bulgáriai utazásokat kínáló honlap valószínűleg félrevezeti az ügyfeleit. A travelex.hu című oldalon ugyanis semmilyen név nem utal az utaztatást végző cégre, sem név, sem cím, sem nyilvántartási szám nem szerepel a honlapon. Kizárólag egy mobiltelefon szám és egy e-mail cím található meg, de a honlapon lévő utazási szerződésben sincs szó az utaztatást végző cégről.

A panaszfal.hu a domain név alapján egy korábban törölt utazási irodára, az X-Press Kft.-re bukkant. Az utazási irodák működését engedélyező Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal szakembere a fogyasztóvédőknek elmondta, hogy a céget korábban törölték a nyilvántartásból, vagyis jelenleg jogosulatlan utazási tevékenységet folytat. A honlapon feltüntetett cég a Travel & Explore nem szerepel a céginformációs rendszerben, vagy a MKEH fent említett nyilvántartásában sem.

A panaszfal.hu figyelmezteti a honlapon utazást lefoglaló ügyfeleket, hogy pénzük ismeretlen helyre megy. Akik már befizették az összeget, azok a jogosulatlan tevékenységre hivatkozva visszakövetelhetik az összeget.