Ismét feltartóztattak két SkyEurope-gépet

Vágólapra másolva!
Feltartóztatták a bukaresti Baneasa repülőtéren valamint Szófiában a SkyEurope diszkont légitársaság egy-egy járatát reptéri tartozásainak rendezetlensége miatt. Több órás várakozás után a gépek folytathatták útjukat Bécsbe. Kedden ugyanezen okból tartóztatták fel a cég egy utasszállító repülőgépét a párizsi Orly repülőtéren korábban.
Vágólapra másolva!

A bukaresti repülőteret üzemeltető társaságnak a SkyEurope 530 ezer euróval tartozik a repülőtéri illetékekért, a szófiai tartozásról nem tettek említést a hírügynökségek.

Marin Anton, a román közlekedési minisztérium államtitkára szerint a román hatóságok kitilthatják a bukaresti repülőtérről a SkyEurope járatait, amennyiben a gazdasági nehézségekkel küszködő szlovák társaság nem rendezi adósságait.

A Mediafax hírügynökség megjegyzi, hogy az államtitkár korábban két feltartóztatott járatról beszélt, de közben a második nem érkezett meg, így összesen csak egy járatot tartóztattak fel a bukaresti repülőtéren, ahol szerdán valamennyi SkyEurope járatot töröltek. Az egyik utas elmondta: a légikikötő vezetői közölték velük, hogy hagyják el a repülőteret, mert a szlovák társaság egy járata sem fog felszállni a román fővárosból.

A SkyEurope kedden közölte, hogy nem fizetésképtelen, de a pénzügyi helyzet rendezése érdekében hitelezői védelmet kért és kapott az illetékes szlovák bíróságtól, és jelenleg potenciális befektetőkkel tárgyal. A cég szerint így mintegy 3 hónapos "türelmi időt" élvezhet, addig is a járatok menetrend szerint közlekednek, a szállítóknak pedig fizet a cég.