A dal amitől meghátrált a gitártörő légitásaság

Vágólapra másolva!
Egy kanadai zenész megelégelve a United Airlines nemtörődömségét, dalban mondta el eltört gitárja történetét a Youtube videómegosztó portálon. A 3 millió látogató láttán a légitársaság meghátrált.
Vágólapra másolva!

Legközelebb, ha a járatát törlik, vagy 7 órával később ér haza a tervezettnél, miközben a bőröndje is elveszett, ne foglalkozzon hivatalos levelek megírásával. Készítsen videót és töltse fel a Youtube-ra.

Forrás: [origo]

Dave Caroll, kanadai zenész is ezt tette. A United Airlines dolgozói Caroll szeme láttára dobálták és törték össze 3500 dolláros Taylor gitárját. Közel egy évnyi hasztalan reklamáció és levelezgetés után a gitáros ráunt a United Airlines arroganciájára és személyes bosszújához a Youtube-ot és az általa írt dalt használta fel.

A United Breaks Guitars (United gitárokat tör) már az első héten majd' 3 milliós látogatottságot ért el, miután a múl héten a CNN is bemutatta történetét. Összehasonlításképp, Britney Spears If you seek Amy című dala március végén került fel az oldalra és csak mostanság érte el ugyanezt az eredményt.

Forrás: [origo]

A videó hatására a légitársaság az esetet egy "tanulási lehetőségnek" minősítette és némi kompenzációt ajánlott a zenésznek, aki a második videójában ezt megköszöni, de azt ajánlja a Unitednek, hogy az összeget fordítsa jótékonysági célokra. Caroll nagylelkűnek tűnhet, mert bár a javítási költség 1200 dollár körül volt, története sokkal többet hozott neki: az első slágerét 16 évnyi pályafutása során.