A németek miatt csökkent a balatoni kempingek forgalma

Vágólapra másolva!
A nyár eddig eltelt felében, helyzetüktől és adottságaiktól függően 10-20 százalékkal csökkent a balatoni kempingek forgalma az elmúlt év hasonló időszakához képest - számolt be Elkán Péter, az SCD Group kommunikációs igazgatója a távirati irodának.
Vágólapra másolva!

Az SCD érdekeltségébe tartozik a 18 balatoni kempinggel rendelkező Balatontourist Zrt., amelynek vezetője tavasszal még arról számolt be, hogy 7-8 százalékkal nőtt az előfoglalások száma.

Elkán Péter szerint a visszaesés legfőbb oka, hogy a kempingezés alapvetően időjárás függő. A forgalomcsökkenés elsősorban a nyár eddigi változékony, viharos, olykor hideg időjárásának tudható be, de a válság is alaposan megtizedelte a külföldi turistákat.

Az elmúlt években legfizetőképesebb vendégeknek bizonyuló németek, dánok és hollandok csaknem eltűnteknek a balatoni kempingekből. Ezt az űrt egyelőre csak részben pótolta a Balatont választó egyre népesebb, de kevésbé kempingimádó magyar vendégkör.

Az eredményeken még sokat javíthat a melegre fordult időjárás, hiszen az utóbbi napokban a kánikula rég nem látott tömegeket csalt a kempingekbe - mondta a kommunikációs igazgató. Hozzátette, remélni lehet azt is, hogy az elmúlt években növekvő érdeklődést mutató osztrák, cseh és szlovák vendégek száma is emelkedik, a növekedést ösztönzi az euró-forint árfolyam is.