Médiasztár lett a világ legszebb stewardesse

Vágólapra másolva!
A legtöbb utas figyelemre sem méltatja a repülőgép indulásakor az utaskísérők unott arcú biztonsági tájékoztatóját, vagy a képernyőkön látható animációs biztonsági filmeket. Ezt a gyakorlatot változtatta meg tavaly az amerikai Delta Airlines, amely egyik hús-vér, mellesleg gyönyörű stewardessével mondatta el a tudnivalókat. A négyperces rövidfilmet azóta a videómegosztó oldalakon közel másfél millióan látták, a kétségtelenül gyönyörű utaskísérő pedig igazi médiasztár lett.
Vágólapra másolva!

Költségkímélő megoldásként indult, igazi szenzáció lett belőle. Az amerikai Delta Airlines házon belül akarta megoldani legújabb biztonsági tájékoztatófilmjének elkészítését, ezért úgy döntött, hogy saját alkalmazottai között keresi meg a megfelelő személyt a biztonsági tudnivalók elmondására.

A felhívásra a cég több száz alkalmazottja jelentkezett, végül a jelentkezők közül Katherine Lee-re esett a választás, aki közel 11 éve dolgozik a légitársaságnál. A bemutatófilm a cég várakozásaihoz képest is jól sikerült, olyannyira, hogy - köszönhetően a hölgy szépségének - a Delta járatain most már szinte minden utas meredten bámul a képernyőre a korábban unalomig hallott tájékoztató alatt.

Az igazi szenzáció azonban akkor kezdődött, amikor a négy és félperces videó felkerült a YouTube videómegosztó portálra, ahol új életre kelt a kisfilm és hihetetlen letöltési adatokat produkált. A mai napig egészen pontosan 1 329 428 felhasználó töltötte le a filmet, s ennek nyomán Katherine Lee igazi médiasztár lett.

A felhasználók által a Delta Airlines és Angelina Jolie nevének keresztezéséből csak Deltalinának nevezett 33 éves hölgyet több amerikai tévétársaság - köztük a Fox News - is meghívta beszélgetős műsorába. Aki pedig a jövőben a Delta valamelyik járatával utazik, reménykedhet benne, hogy élőben is találkozik a jelenleg egyébként szingli szépséggel.