Szombaton megtartják a Balaton-átúszást

Vágólapra másolva!
Szombaton megrendezhetik az idei Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között. Az első rajt reggel 8-kor lesz, a táv 5200 méter.
Vágólapra másolva!

A szervezőbizottság arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a döntést a meteorológiai szakemberek és a vízi rendészet vezetőjének egyetértésével hozta meg. A résztvevőket reggel 7 óra és délután 13 óra 30 perc között várják a révfülöpi labdarúgópályán. Az első rajt 8 órakor, az utolsó pedig - ha az időjárás is engedi - 14 órakor lesz. A táv 5200 méter. A szervezők a biztonság érdekében, szükség esetén a változtatás jogát fenntartja.

A Balaton-átúszást eredetileg múlt szombaton rendezték volna, de a szervezők azt már csütörtökön közölték, hogy az időjárás miatt akkor biztosan nem tudják megrendezni az eseményt, amelyet végül vasárnap sem lehetett megtartani.

A múlt keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy nyolc-tízezer embert várnak a sorrendben 28. balatoni úszópróbára. Tavaly bő nyolcezren vettek részt az eseményen, s 25 országból jöttek vendégpróbázók. A szervezők szerint az idén még többen lesznek az eseményen.f