Visszaéltek a Wizz Air repjegy-kuponjaival

Vágólapra másolva!
Visszaélések miatt a Wizz Air törölt olyan repülőjegy foglalásokat, amelyeket a légitársaság ötödik születésnapja alkalmából rendezett "lufivadászat" nyertesei között kiosztott kuponokkal foglaltak - mondta a Wizz Air kommunikációs igazgatója, Kázmér Natasa pénteken.
Vágólapra másolva!

A Figyelőnet "Valami bűzlik a Wizz Air-kuponok körül" címen adott hírt arról, hogy a honlap több olvasója jelezte: "..a Wizz Air légitársaság utólag sztornírozta azokat a repülőjegyeket, amelyeknek a foglalására a cég szülinapi buliján megszerzett kuponokat váltották be. Az FN.hu megkereste a fapados céget is, ahol azonban tagadták, hogy visszaélések nyomán valamennyi kuponnal történő foglalást letiltották volna.

A Wizz Airnél az MTI-nek elmondták, hogy június 25-én, első budapesti járatuk évfordulóján ezer lufit engedtek szabadon, egyenként 10 ezer forint repülőjegy vásárlási utalvánnyal, összesen 10 millió forint értékben.

A játékok, illetve akciók során a légitársaság kódgeneráló rendszert használ a kuponok ellenőrzésére. A mostani akciót követően kiderült, hogy olyan kódokat váltottak be, amelyeket a Wizz Air nem adott ki a születésnapi lufi kampányhoz. A kampányhoz ki nem adott kódokkal foglaltak jegyeket, sőt próbálkozások során létező kódokkal is visszaéltek.

Forrás: [origo]

A légitársaság ezért visszakereste a kampányban ki nem adott kódokkal foglalt repülőjegyeket, felvette a kapcsolatot az érintettekkel, és ezeket az utazásokat, bizonyítható visszaélés miatt törölte. Az érintettek tudomásul vették ezt, mindössze három reklamáció érkezett. Ebből csupán egy "valódi" tulajdonos volt, ezért az ő foglalását visszaállította a cég.

A légitársaság kapcsolatba lépett azokkal is, akik az érvényes kupon birtokában nem tudtak repülőjegyet foglalni azért, mert a visszaélések során valaki már felhasználta a kódot. Az ő számukra a Wizz Air mindenképpen biztosítja a repülőjegy foglalás lehetőségét - mondta a kommunikációs igazgató.