Éjféltől nem szállhat fel Bécsből a SkyEurope

2009.08.14. 17:47

Pénteken 24 órától nem szállhatnak fel a SkyEurope járatai a bécsi (schwechati) repülőtérről, mert a légitársaság nem rendezte a légikikötővel szembeni tartozásait - közölte a repülőtér.

A repülőtér üzemeltetője és a csődvédelem alatt álló olcsójegyes légitársaság három nappal ezelőtt péntek 15 órai fizetési határidőben állapodott meg.

Miután hosszú és intenzív tárgyalásokat követően sem biztosított a légitársaság követeléseinek rendezése, a repülőtér péntek éjféltől megszünteti a SkyEurope-nak nyújtott szolgáltatásait - állt a közleményben. A péntek éjfél után induló gépeket nem készítik fel felszállásra és így azok nem hagyhatják el a repülőteret.

A repülőtér honlapján található tájékoztatás szerint szombaton a SkyEurope tizenkét járata esik ki. A törölt járatok Alicantébe, Szófiába, Amszterdamba, Splitbe, Dubrovnikba, Athénba, Thesszaloníkibe (Szaloniki), Zárába, Iraklionba (Heraklion), Barcelonába, Cataniába és Burgaszba indultak volna.

Az érkező járatokra nem vonatkozik a repülőtér döntése. Az utasokat arra kérik, hogy a közvetlenül a légitársaságnál érdeklődjenek a járatkieséssel kapcsolatban.

A Wizz Air diszkont légitársaság bejelentette, hogy a SkyEurope azon utasai, akik érvényes SkyEurope-foglalással rendelkeznek augusztus 15. és 30. közötti, bécsi kiindulású vagy érkezésű utazásokra, most átfoglalhatják magukat a Wizz Air budapesti járataira egységes, 30 eurós áron (egy irányba, adókkal és illetékekkel). A jegyek szabad helyek függvényében kizárólag a call centeren keresztül foglalhatók augusztus 18-án éjfélig a cég közleménye szerint.

KAPCSOLÓDÓ CIKK